Федералната прокуратура на Германия изрази убеденост, че създаването на военно организирани подразделения на крайнодясна групировка, оглавявана от германския аристократ принц Хайнрих XIII Ройс, в известна степен е било доста напреднало, предаде ДПА.

В два от случаите т. нар. дружества за национална сигурност е можело да започнат да действат самостоятелно, заяви представител на обвинението при прочитането на обвинителния акт.

Девет членове на групата са изправени пред обвинения в тероризъм и държавна измяна в процеса, който започна днес, предава БТА.

Заподозрените членове на движението "Гражданите на Райха" (Reichsburger) - група, която отхвърля легитимността на съвременната германска държава, са обвинени в членство в терористична организация и "подготовка на предателско начинание".

Срещу един от тях е повдигнато допълнително обвинение в опит за убийство.

В рамките на една военна рота вече са посочени хората, отговорни за набирането на допълнителен персонал, се казва в обвинителния акт.

Прокурорът заяви, че са били регистрирани и различни действия за създаване на допълнителни дружества за национална сигурност. Според обвинителния акт дружествата е трябвало да извършват политически "чистки" в зоната си на отговорност след евентуално превземане от групата.