Гризачи нахапаха бебе в социален дом

Едномесечно бебе е било нахапано от гризачи в дома за медико-социални грижи в Търговище, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Гризачи нахапаха бебе в социален дом | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, ГАРАНТИРАМ АБСОЛЮТНО!!! Не обвинявам толкова хората, работещи там, колкото ония, събиращи пари за такива домове и накрая да влизат плъхове и... Моля Ви, недейте да сравнявате две коренно различни неща!

тази професия изисква отговорности, а не празни приказки.

гледайте си работата всички вие, които обвинявате персонала. Ако ромчетата бяха отглеждани в бащините си мизерни колиби, щяха да гонят плъховете за да ги ядат. Това е един от малкото домове в страната, в който децата са гледани много добре и в изключително чисти и добре оборудвани помещения.Това го пиша, защото имам преки наблюдения в този дом. Навсякъде може да се промъкне плъх, те минават и през канализацията. Вие, които отглеждате собствените си деца, може ли да гарантирате, че сте винаги до тях неотлъчно и например някое куче няма да ги ухапе докато си играят пред блока?

Чии деца се отглеждат в домовете?!Повечето са ромчета, дадени за отглеждане до 2 год., сле което си ги взимат майките за да получават детски. Интегрираме ги, образоваме ги, раздаваме им помощи, къщи им строим, есемес-и пращаме какво още трябва да се направи, за да не страдат тези невинни дечица?

Г-жа Масларова,Ти проста селянка,която забрави откъде се пръкна!!!Беше гола като мишка/плъх/но уви като някои свои другари/например Слави Трифонов/се самозабрави!Скоро ще паднеш и ти като всичките нагли мръсници до тебе-Станишев,Първан и др..../Списъка е дълъг,но дойде време да се скъси много,много....Всичк на този свят и на другия се заплаща/добро и лошо/така,че не си мисли ,че ще ти се размине!Приличаш на нещастника пил и утрепал,а Мануела унищожи като човек-Максим Стависки!Той също се успокои-Неговите /по-точно вашите/хора прокурори лапнаха голяма пачка и ето Условна присъда! Шампиона се покри и успокои и вече е като Вальо Топлото!Никакви пари не е платил и няма такова намерение!Мислиси- поне на моите мъки! Не знае/или не иска да знае/че едва сега ще започнат мъките му!Господ бави,но не забравя!!!Всичко се плаща кога по-рано,кога по-късно!Вие Комунягите и Турците не знаете и не искате да знаете за тия неща,защото така е по-лесно,но сега!Ще горите в Ада!В някой следващ живот ще си циганка раждаща нещастни гладни деца!Успех в гледането им с 0,50лв.на ден!АМИН!!!

До колкото си спомням, този, който се чука с момиче под 16 г. попада под отговорност според Закона за закрила на детето. Защо не се търси отговорност на циганите по този закон, а си играем на социални домове?

Толкова ми стана жал, като видях бебчето снощи по новините! Сладурче и половина! Дано да има късмет и да бъде осиновено от читави родители и никога в живота си да не научава какво е преживяло малката душица!

Масларова заяви, че вече е уточнен теренът в Русе, където ще бъдат построени защитени жилища и децата от Могилино ще бъдат преместени там. Социалните въпроси се решават, когато има заетост и доходи, каза министърът. Ще се опитаме да използваме на максимум трудовият ресурс у нас, но ще внасяме и хора от чужбина. Ще се опитаме да изпълним обещаното 500 лева да бъде средната работна заплата официално, а минималната 220 лева.

я да проверят банковите сметки на работещите по върховете в тази система и да стане ясно всичко.що се отнася до помощните персонали те не си вършат задълженията защото нямат подобен финансов стимул да го правят.

БРАВО МАРГАРИНОВА !!! БРАВО !!!

няма такива работи в българия. цял филм са подготвили от министерството!

Няколко цитата от Deutshe Welle: Проблемит които показва филмът за дома в Могилино, са сериозни, но не сме съгласни по този начин да се определя напредъкът на България, заяви в края на миналата седмица евродепутатът Кристиан Вигенин. Според него филмът не отговаря на действителността, тъй като е правен преди две години. Днес ситуацията там е различна и затова не искаме този филм да се излъчва, каза още Вигенин. Според него политиката трябва да бъде насочена към това децата да не попадат в дом като този. Неговата съпартийка и колежка Илияна Йотова намекна, че зад създаването на филма стоят икономически интереси и категорично се противопостави на намерението той да бъде излъчен на четвърти март в европейския парламент. Йотова каза, че ако това все пак стане, българските евродепутати ще настояват заедно с него да бъде показан и друг филм, направен на пожар от български екип тези дни и показващ домовете ни в друга, по-добра светлина. Преди тях министърката на социалните грижи Масларова също се изказа в тази посока и още по-директно обвини създателите на филма на ББС и българските им консултанти в комерсиални интереси. Във Великобритания показването на филма предизвика реакция на хиляди граждани, които писаха писма, имейли и изразиха по някакъв начин потреса си от видяното. Стигна се и до институционална реакция. В България даде повод на една телевизия и няколко публични личности да си направят самореклама с една пошла кампания за набиране на пари чрез СМС. Политици от управляващото мнозинство пък се върнаха към старите навици от ерата на комунизма. Всичко това няма да помогне на децата в затруднено положение, а надеждата за тях, уви, може да дойде само извън пределите на България.

За коя Масларова говориш? За госпожата с марковите дрехи, която с обувки Gucci отиде да пита,не си спомням къде (извинете ме),как така НЕ може да се живее с 160 лв. на месец?! Ами тя си е национален герой от край време!

Как може такова нещо,бе БЕЗСРАМНИЦИ? След всичките призиви за помощ, които пускате на хората и то по време на най-светите празници?! И народът пращта ли праща смс-и и звъни ли,звъни... заради милите дечица, на които няма кой да помогне. И с малкото сили, които ни остават (защото живеем мнооого добре), пак се сплотяваме и кой колкото може все изпрати по нещо.И с някаква Надежда- може и за мен да нямам,но на милите дечица ако мога да помогна. И какво накрая?! Госпожата Директор на въпросният дом излиза с изявлението, че гризачите(за да не ги наречем направо плъхове,каквито в действителност са) не били нахапали детето, а само са го одраскали!!! БРАВО,ГОСПОЖО! По- голям срам - здраве му кажи! Милата ми България...

ДОКОГА ТАКИВА НОВИНИ? ОМРЪЗНА МИ ОТ ВСИЧКО,АГЕНЦИИ,ОРГАН И КАКВО НА КРАЯ ,А И ТЕЗИ ЦИГАНИ С ПО 7 ,8 ДЕЦА АМИ СКЛОПЕТЕ ГИ НЯМА ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ДЕЦАТА ВИ 14ГОДИШНА РОДИЛА А ПОСЛЕ ДЕТЕТО С УВРЕЖДАНИЯ И АЙДЕ В ДОМ .Я СПРЕТЕ МАЛКО. ТОЛКОВА МЕ Е ЯД НА ТОВА КОЕТО СТАВА

Пак питам къде е майката?

Ясен сценарий! Сега ще се явят ,,добрите'',които ще закриват ,,лошият'' дом.Колко парички ще гушнат?Кой го е еня за децата????НАРОДЕЕЕ..

ИСТИНАТА Е МНОГО ПО- РАЗЛИЧНА!!!!!ОТ 7 ГОДИНИ ВЪРВИ ПРОСЛОВУТАТА ,,ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗА СЕ МИЛИОНИ ЕВРО В НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ ,КОИТОНА ПРАКТИКА НИЩО НЕ СВЪРШИХА .СЕДЕМ ГОДИНИ СЕ ГОВОРИ КОЛКО СА ЛОШИ ИНСТИТУЦИИТЕ,НО НИКОЙ НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА ЗА ТЯХ.В ТЯХ НЯМА ПАРИ, НЕ МОЖЕ СЕ ПЕРАТ ТАКИВА ОТ НПО!!!!!! ЗАТОВА И НИКОЙ НЕ ГИ ПОГЛЕЖДА !!! СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ ИЗВЪН ДОМОВЕТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН БИЗНЕС!!!!ОТ ДЕЦАТА СЕ ПЕЧЕЛИ ,НО НЕ ОТ ТИЯ КОИТО СА В ДОМОВЕТЕ.!!!!!!!!ДА СТЕ ВИДЯЛИ НПО В ДОМ?????????? НЯМА ИДА ВИДИТЕ.ТОВА Е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА.ОТ ДОМОВЕТЕ НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ И ЗАТОВА НИКОЙ НЕ ДАВА ПАРИ ТАМ , А САМО ОГРИЗКИ.А ИНАЧЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА ИМА ДОМОВЕ И ТО НЕ ВСИЧКИ ПРЕКРАСНИ...... ПАРИТЕ НАД ВСИЧКО !!!!!!! АНАТЕМА НА ВСИЧКИ ТЪРГОВЦИ В ХАРАМА!!!!!

Къде е майката? Или е отново някоя мангафарка? И ние отново трябва да се чувстваме виновни? Пишете къде е и каква е майката?

Докато има родители от малцинствата, които бълват деца, след това ги забравят по поляните и ги изхвърлят в домовете, дотогава ще има такива неща. Държавата не може и не е длъжна да се грижи за децата на едно малоумно малцинство, което не иска да се грижи за тях.

решаването на проблемите в бг > пример пътя за местния парк пропадна какво направиах опавляващите > сложиха знак стеснение на пътя и внимание свлачиште България ти си жалко подобие на държава успех хората срещу плъховете

Според статията в един сайт, плъхът се е промъкнал през дупката между вратата и пода, и сега те ще вземат вси4ки мерки за затварянето на въпросната дупка. Питам аз - не трябва ли да вземат мерки за унищожаването на плъховете?

виновниците да им вържат рацете и да ги пуснат в килия пълна с гладни плъхове ........... килията да е шумоизолирана!!!!

Айдааа, пак се отвори къртовска работа за Плачещата невеста Тити, за дебеланите лицемерки Салич и останалата паплач която прави PR на западащата манипулативна и антибългарски настроена телевизия ВТV.

виновниците да им вържат рацете и да ги пуснат в килия пълна с гладни плъхове ........... килията да е шумоизолирана!!!!

за инициативата на БТВ щеше вместо да гризе дете да пусне един есемес с една сълза от умиление пред Тити.

Ама той ,Гоце,вчера по БиТиВи каза че е решил как да стане.Някакво клубче да сформирали там богатите фирми, да събират пари за дечицата или пък всяка фирма да вземе по един дом и да се грижи за него финансово.Гений си е той,ей.Гоцегения.Ка звучи само.Ебати държавата!А онова жалко бабеМасларова?Как да го коментираш?В устата ми само псувни.

защо само говорите а нищо не правите,вчера бяхте ли на митинг там трябва да си изразяваме мнението а не тук!пускахме всяка седмица sms с моя съпруг за болните деца ,а на нашите като са здрави и са бъдещето на България кой какво им даде?ние бъхтим за тези ,които майките им са ги изхвърли ли а на нашите им дава държавата18-сега25лв на месец защо,защо фермерите искат пари за животните си а ние майките стойм и гледа ме безучастно ДА СЕ ВДИГНЕМ И НИЕ ЗАРАДИ НАШИТЕ ДЕЦА.ТЕ СА НАЙ-СВЯТОТО

Не дамгосвайте Масларова.

РАБОТНИ МЕСТА за ромите. Наказателна данъчна и социална политика след второ дете. Стига сме се правили на пишман-европейци и да решим проблемите на децата, които растат в България. Аз в никакъв случай не смятам, че тази ситуация в момента е по-цивилизована.

РАБОТНИ МЕСТА за ромите. Наказателна данъчна и социална политика след второ дете. Стига сме се правили на пишман-европейци и да решим проблемите на децата, които растат в България. Аз в никакъв случай не смятам, че тази ситуация в момента е по-цивилизована.

Какво прави едномесечно бебе в социален дом? Къде е майката, къде са близките и? Защо то е там без нея ? И накрая защо там има гризачи?

Пища Хуфнагел ( 15:06ч.)И аз анджък това казах, ама бях много възмутен и може би литературната форма не ми се е отдала....защо Агенцията за закрила на детето не направи един уеб-сайт и всички възмутени граждани да пишат там, а не тук , а агенцията да изпраща е-майлите на правителството. Защото ще е против нейния интерес. И къде са неформалните организации. Пишата петиции вероятно...Това беше замислено като иронично, но съм изпуснал даже и въпросителния знак. За сведение на една г-жа. Н е ги хапят мишки, а плъхове. Аз за нахапан от мишки не съм чул.

Поздравления Магдалена за изказването.Убедена съм, че така ще стане с прераждането на Масларова, ако разбира се не се прероди в нещо по-висше, като например плъх

Аз все още се изумявам на хората, които решават бъдещето на тия деца. Не им ли стига на хлапетата, дето са ги изоставили родните им майка и баща(ако той изобщо знае за това дете), че и тяхната държава ги оставя да ги нахапят плъхове. Аджеба, вие управници, деца нямате ли? Вашите жени, пък и вие жени управляващи, деца не родихте ли, не отгледахте ли? Сякаш не знаете с колко труд, безсънни нощи, болка се отглежда едно дете. Радвайте се, че още има хора, които си отглеждат децата. Че има кой да ви осигурява електорат. Ама като гледам статистиките май-май само тия деца ще ви останат в предизборните списъци. Така че погрижете се за бъдещите си избиратели.!!!!

А Масларова чувства ли се омаскарена, след като за селската си прическа харчи седмично по 150 лв. при Кръстьо Капанов, а всички социални домове са на хала на Могилино?И трябваше ли английски журналисти да направят филм на ужасите в Могилино, за да се втурнат нашенци в благотворителна кампания и да се демонстрира активност и загриженост от страна на правителството?И защо тунеядците в Парламента са отхвърлили от дневния ред проекторешение за анкетна комисия за проверка на състоянието на домовете?Защото изобщо не им пука за нищо!

I to sigurno e plachelo, ama koy da go chue! Bojeeeeeeeeeee!!!!!! slujiteli v zatvora sega! I onia v parlamenta bez 1 godina zaplati za nakazanie!

Нормално! Не може да се заврат 20 ничии деца в един дом и да очакваш служители да се грижат за тях непрекъснато, цял живот като за свои. Това е неестествено. Просто, всички социални домове са излишни. Здравите деца да се върнат на родителите им! За увредените - да се разреши на колективи от мед. сестри, соц. работници, психолози и т.н. да регистрират свободна практика, като законът да регламентира правилата. И те да обслужват определен брой деца по домовете им, така, че да не бъдат лишавани от домашен уют и родителите да има на кого да разчитат.

Боже мишка да нахапе бебе.....ми добре че някоя заблудена лелка е минала от там и е видяла какво се е случило, просто акъла не ми го побира, до бебето да няма обслужващ персунал......голяма мизерия.....срамота е бензиностанциите да са по- лъскави от болниците и училищата....

Относно събраните 10 милиона лева от Президента в Българската Коледа тепърва ще се откриват злоупотребите и далаверите с тия пари от хора в Президенството и не само там.Но в тая скапана държава всичко е възможно.

Какво трябва да се случи още в нашата държава с изоставените в домовете деца, за да си размърдат задниците всички задници от комисиии, подкомисии, агенции, министерства и прочие институции. И най-вече - най-големите задници в парламента, та да променят законите. Колко деца са лишени от родителски грижи в домовете? Колко бездетни (и не само) семейства искат неистово да осиновят дете? И от двете страни цифрата е голяма. Може ли такава бюрокрация да властва над толкова човешки съдби! Ама и тия журналисти, и те да се понапънат и да пишат за съществените неща от живота ни, а не с каква коса е от вчера Алекс нам си коя. Писна ми.

Защо ли, ами защото на г-жа Масларова и е всичко по масло. Всичко и е пресметната и подредено, хем тя да управлява тези домове, хем Агенцията за закрила да и е виновна после. Министерството управлява милиони левове, но децата разбира се изобщо не са им приоритет, и когато Агенцията за закрила е оценила тези домове /не Министерството/ и е подала 7 дома да бъдат затворени, кой ли го интересува, най малко г-жа Масларова.

Що ли трябва да се занивамат със сираците, то целия народ е осиротял, няма кой да се грижи за него, като нежелани завареничета в собствената си страна сме, гледани от мащеха - убийца. :(

Нямам думи за случая в Търговище . Няма ли кой да накара Масларката да се скрие , а не да играе ролата на омаскарена . Такива като нея омаскариха България .

Безобразие!На съд!И тази дето ни и спира устата беше председател на женски съюз!Женските организации,център организациите за малтретирани жени и деца от домашно насилие да се намесят.Това не е ли матретиране!

А като си помисля колко млади семейства чакат ред да си осиновят детенце!!!

ооохххх, Масларова, как не те е срам да се показваш пред хората, пък и говориш отгоре на всичко!!! Пожелавам ти от все сърце в следващото си прераждане да се преродиш в изоставено дете с увреждания в някоя крайно бедна държава... ДАНО! Твоята душица има много трънлив път да извърви докато се облагороди...

Kakvi sa i zadyljeniqta na Maslarova?Vse pak e ministar na truda i socialnata politika, ne e redno sled tozi film ot bbc da ostava na posta. ne si e svarshila rabotata.