Би Би Си съобщи, че според източници от силите за борба с тероризма, инцидентът се разследва като тероризъм.

Експлозията е избухнала във влак на станция "Парсънс Грийн", Западен Лондон. Според телевизия Скай нюз взривът е бил сравнително слаб, но е избухнала паника.

На мястото са изпратени парамедици, екипи на полицията и пожарната. Сигналът е подаден около 8.20 ч. местно време.

Операторът на лондонското метро съобщи, че влаковете по цялата линия са спрени, предаде Асошиейтед прес.

53-годишен пътник от мотрисата разказа, че пътничка е видяла чанта, пламък и нещо като звук от взрив.

Снимки в социалните мрежи показват бяла пластмасова кофа, поставена в плик от супермаркет, но по нея няма особени щети. Вагонът също видимо не е повреден отвътре. Около подозрителния предмет обаче са разпръснати лични вещи на пътници.

Вижте снимки

Кореспондентът на Би Би Си Риз Латийф, която е отивала на работа и е била в метрото, съобщи, че хората са изпаднали в паника, когато се е чуло "нещо като взрив".

По думите на Латийф, пътниците са се втурнали към изходите на метростанцията. Колежката на Латийф - Софи Рауорт пък разказва, че е видяла жена на носилка с изгаряния по лицето и краката.

Една жена каза пред Ройтерс, че е била ранена при блъсканицата заради избухналата паника.

Посолството в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента в метростанция „Парсънс Грийн” в британската столица от тази сутрин. Към този момент полицейските власти не съобщават допълнителни детайли за инцидента, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Към 12 часа българско време няма информация за жертви при инцидента.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400