Лекарят е подозирал българската си съпруга Дешка Говедарова-Каландзаки, че има извънбрачна връзка и дори е настоявал да бъде направен ДНК-тест за установяване на бащинството на 4-годишното им дете, пишат днес гръцките медии и българският вестник в Гърция "Български новини".

62-годишният кардиолог бе разстрелян в събота от казанлъшкия полицай Красимир Карчев с ловна пушка на връх рождения му ден. Тялото бе намерено до мерцедеса, с който Христодулос Каландзаки е пътувал по дестинацията Сития - Йерапетра на остров Крит. Според основната версия на разследващите, убийството е планирано от 38-годишната Дешка, като целта е била да се присвои огромното движимо и недвижимо имущество на лекаря и да се предотврати искания от него ДНК-тест.

Действащият полицай Карчев пък си взел тридневен отпуск, за да осъществени кървавия замисъл. Преди това той пътувал два пъти до Крит в рамките на седмица. Според местните медии, полицаят и любовницата му дори са правили проба по пътя, от където е минавал лекарят.

Първото пътуване на Красимир Карчев е било свързано с оглеждане на мястото на престъплението, както и да се запознае с маршрута на кардиолога. Второто пътуване на полицая е било ден преди убийството в петък (шести октомври), когато е пристигнал с полет от Александруполи до Сития на остров Крит.

Карчев е задържан на база свидетелски показания от анонимен свидетел, който го видял на мястото на убийството. По пушката, която изхвърлил и с която е извършено убийството, са намерени негови отпечатъци. Мъжът е направил пълни самопризнания.

В ареста е и 38-годишната Дешка. За 4-годишния й син се грижи майка й Иванка Говедарова, а на острова е и брат й, който обаче вчера е бил изгонен от погребението на убития лекар. Роднините на Христодулос Каландзаки са категорични, че ще искат ДНК-тест за бащинство.

Пред казанлъшката телевизия "Прес" майката на задържаната българка заяви, че това, което се пише в медиите не може да е вярно. Дъщеря й се омъжила за гръцкия лекар по любов и изобщо не се интересувала какво наследство има той.

Иванка Говедарова не знае и не вярва, че Дешка е имала извънбрачна връзка с казанлъшкия полицай. За последно дъщеря й си е идвала в България преди 6 месеца за да вземе пенсиите на майката и да организира ремонта на семейния апартамент, който се намира на Абаята в Казанлък.