Сигналът е подаден на тел. 112 около 12 часа, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР.

Тялото е открито на пейка в парка, на около 50 метра от паркинга на Българското национално радио на бул. "Драган Цанков" от случайно преминаващо момиче.

Мястото бе отцепено от служители на Четвърто РПУ и Столичната дирекция на вътрешните работи. Извършен бе оглед. Смъртта е настъпила от един удар с нож в областта на сърцето. Оръжието, с което е извършено убийството, обаче не е намерено. Няма и свидетели.

Самоличността на момчето е установена. То се казва Георги Игнатов и е деветокласник в Търговско-банковата гимназия в София, съобщи Нова телевизия.

Бил е облечен с червена тениска и черни къси панталони. На място са пристигнали родителите му, както и две момичета - приятелки или съученички на момчето. Те са разпитани.

Ще бъдат прегледани и записите от камерите на близката метростанция "Васил Левски".

Все още не може да се каже кога точно е извършено убийството, което е станало на метри от лобното място на Яна Кръстева. След края на огледа тялото на момчето бе откарано в Съдебна медицина.

Източници, близки до разследването, съобщиха пред "24 часа", че убийството е извършено след спор за момиче. Според основната версия жертвата и нападателят си пишели във Фейсбук и се борели за сърцето на една и съща девойка. Уговорили си среща преди обяд вчера. При размяната на реплики единият от тийнейджърите наръгал другия в гърдите.

МВР и прокуратурата имат заподозрян за престъплението и в момента той се издирва.

Съучениците на Георги са потресени от смъртта му. Те обаче не вярват той да е убит заради момиче, тъй като не проявявал симпатии към определена девойка. Описват го като добър ученик и много кротко и спокойно момче. Бил футболен фен, но нямал общо с ултрасите.

Преди училище Георги е имал среща със свой много близък съученик, но срещата така и не се е състояла. Момчето вече е разпитано.
Класът на убитото момче, който е трябвало да бъде на училище днес следобед, е бил разпуснат и освободен от часовете. От ръководството на гимназията отказаха да коментират случилото се.

На 10 юли 2011 г. 28-годишната Яна Кръстева бе убита в Борисовата градина в София. В края на миналата година обвиняемият за убийството й Николай Русинов-Чеци бе осъден на доживотен затвор от Софийския градски съд. Той обаче твърди, че е невинен и обжалва присъдата.