16-годишно момче е намерено убито в Борисовата градина

16-годишно момче е намерено убито в Борисовата градина в София. То е деветокласник в Търговско-банковата гимназия. По неофициална информация има заподозрян.

Обратно в новината

Коментари - 16-годишно момче е намерено убито в Борисовата градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

:(

Промяна на НК и връщане на смъртната присъда, включително и за непълнолетните.Възстановяване на ТВУ, лагерите, военното обучение и задължителна военно служба от две години... това са задължителни спешни мерки за да може БЪЛГАРИЯ да я бъде...

не виждам с какво 2 години казарма биха помогнали в случая

Що за мръсна журналистика да показват фейсбук снимките на загиналото момче, да се ровят с нездрав интерес в профила му, малко уважение към него и родителите му!!!

Не е ли грехота да се вадят снимки от фейслбука на загиналато дете, що за мръсна журналистика! Уважение трбява към мъртвите и живите им близки! Не на ровенето в личните неща!

Жалко за животите на толкова погубени млади хора! Резултатите на новата демокрация тепърва ще ги ядеме... И вчера един идиот, италиански монах, доколкото разбрах, в една идиотска телевизия обясняваше как насочването на пистолет от дете в главата на друго дете било нормално... Правели възстановка за Белене... Еййй...Много чужденци взеха да ни учат как да прочитаме историята си... Като турското присъствие, или битовата свада в Батак!!!!!

се бе комуняга дърта, останахте една шепа и още мърдате:(

Да! Мърдаме! И ще продължим да изобличаваме гадове като тебе за ваш ужас! - Да живее Народна Република България ! -Какво,обхваща те паника ли? Ще свикнете ! Народа вече трезво преценя както плюсовете и минусите на комунистическата идеология, така и същите в съвременната демокрация!

Явно ви е много къса паметта и не помните, че убийства е имало и преди демокрацията. Направете справка в Поправителния в Бойчиновци и ще видите, че невръстните убийци съвсем не са нещо ново, за съжаление.

В момента съм на 19 от 2 години не стъпвам в борисовата !! Защо ли...? Защото преди 3 години почти всеки ден ходех с приятели там ...докато един ден забелязахме с приятелка как един непознат човек ни следи зад храстите ...и където и да отидем той притичваше и ни наблюдаваше ...опитахме се да сме сред повече хора и звъннахме на 112 ...а в отговор получихме .."- Няма какво да направим , нали нищо не ви е направил" ...?!?!?! Какво значи това подяволите ..ДО КОГА? в тази държава властите няма да си вършат работата ...какво чакат ..да се случи ..да ни беше хванал онзи психопат и да ни посече , намушка..ей така...и чак после да се направят на загрижени и да се правят , че предприемат някакви мерки...!!!

Цял ден съм шок .Много съжалявам за тази детска глупост.Много сили на родителите.

все повече същества се осъзнават че света не е място за компромиси...и деиствие му е маиката !!!

Трупът на снимката е обезглавен?!

Mного тъпо, този който го е направил е импулсивен и избухлив, до 24 часа ще го хванат, докато го разследват и съдят ще навърши пълнолетие и може да отнесе присъда доживот, ако веднага се предаде и признае всичко може да има споразумение , ще му дадат 4-5 години, но няма да ги лежи защото е непълнолетен.

Жоро Павето не беше убил нито една жена!

също , децата ги образоват с чалга култура и се променя ценностната система . Дано убиеца да не е рецедив и да бъде хванат бързо . По отношение на миналото винаги е имало убийци и по соца . Жоро-павето през 70 години беше убил около 12 жени преди да го хванат . Но никой не смееше да каже нещо за милицията нали беше партийн а ..

Така наречения Жоро павето е нещастен глухоням човек .Извършил е пет нападения ,като при едното една от жертвите умира от инфаркт.Другите се отървават с уплаха средни телесни повреди и шок

. Имам син. Помня когато беше на 16. Колко страхове съм преживяла, но винаги съм се молила на Бог да го пази. Затвориш ли си очите и си представиш, че някой ще отнеме живота му разбираш че не би имало за какво да живееш. А само да вегетираш...Съболезнования на близките му! Бог да ви утеши в неизмеримата с нищо мъка!

На 16 какво? Месеци?

много е гадно да те нападнат не искам на никои да му се случва *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стават такива неща. Все пак живеем в 21 век, държавата е Булгаристан, системата "Криворазбрана Демокрация", правосъдна система " тотално корумпирана", адресна регистрация - ул. Извънрегулация 5.

Така беше с този-двойното убийство.Не беше разкрит по обувките,друга бе хватката тогава.... имаше криминалисти-и-и-и,сега сме жалки пенсии и сега младите бомбета, ни наричат /когато ни позволят лукса да ги съветваме/ , тая тогава ни наричат кухавелници.

Никой не казва ,че разкриването на убийствата е станало само и единствено на отпечатъци от обувки /това са оспорими доказателства/, исках да подчертая за обема къртовски труд , който е извършен тихо , безшумно , компетентно без телевизионни изяви и тупане по гърдите

Така беше вафен!

Да бе, то щото само в България стават. Все демокрацията ви е виновна.

През късната есен на 1973 ,ако не греша, на територията на комплекса на БАН на 4-ти километър за една нощ са изнасилени и убити две момичета.Тогавашната милиция /незнам как го е напрала/ проверява обувките на 2000мъже/незабелязано/ живеещи в околните блокове ,защото на местопрестъпленията има едни и същи отпечатъци от обувки.Успяват да заловят изверга и надлежно да бъде осъден на смърт и разстрелян.Та мисълта една ефикасна милиция деистваща професионално постига много висок процент разкриваемост, за разлика от днешната политическо-финансово обвързана на всички нива полиция.

Tani4ka69

СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ.....

Е как смъртно наказание? Еврогейската култура не позволява такова нечовешко отношение към престъпниците.

Искренни съболезнования към близките. Мир на праха на детето. Часовете по физическо възпитание за някои училища се провеждат в близост до мястото на трагедията поради липса на физкултурни салони или дворове в гимназиите. Как ще бъдат защитени тези тийнейджърите?

турска сапунка.........."големия мъж" извадил ножката и боднал опонента....просто се е случило на това дето обществото го е научило. Растнал съм и съм учил през комунизма....и тогава учениците не се колеха.Нямам спомен някой да е искал да заколе някого.Понякога имаше по някой бой с разкървавен нос, и това е било. Явно днешното ни общество е по-жадно за кръв,а уж трябваше да е по-извисено и толерантно,по думите на политиците на промяната

Дано този хлапак е израснал с американските филми в които така се решава проблема и го е научил. Които не е съгласен да отиде пред американското посолство и да търси сметка от американските ценности, които напоследък ни ги пробутват за евро-атлантически, а те си остават кенефни с главен възпитател Кенефа Плевнелиев.

Да, но по онова време носенето на нож се наказваше! А сега няма младеж без ножка в джоба! И родителите им със сигурност го виждат и нищо не правят....

Повече полиция и също така цивилна. Живея в Австрия тука не може да пръднеш и полицията да не те хване ама кво да ви обясявам бг варварско мен ме е страх в бг

Хехе, били сме в Австрия. Не е само до повечето полиция. Едни нормални хора се разхождат по улиците, спират те, помагат ти и т.н. Ми окей, щом искаш - живей в Австрия. Ние продължаваме да се борим тук - в България, за да я направим един ден по-добра :) Мен не ме е страх.

Бораили се били? Цацаров е още прокурор на републиката, КТБ я потънаха и десетилетия напред и това ще има своето отражение върху стандарта ви, Делян си е още депутат и "преуспял млад мъж" с официално незначителни доходи. Как се борите бе? Убиват ви, лъжат ви, ромите ви ограбват и те всеки ден...а вие си пиете ракиите и се правите на мъже! Що не сте пред Съдебната палата да искате тоя дебел и вреден Цацаров да си ходи? А?!

а във виена те обират въпреки всички наи- добри в европа полицаи съсредоточени там . стига сте бръщолевили тъпотии от виена

Важно е мангалите да се опазят , нашите и чуждите... Мир на праха му.

Законът на джунглата действа с пълна сила в Бг. При големи и малки, при учени и прости, при селяни и граждани важи правото на силата, а не силата на правото. Каквото посяхме, това ще пожънем.Самички си го направихме, никой не ни е виновен.

Жалко за един млад живот!Моите съболезнования към близките на момчето!

Изроди

Ей тва е просто,нямаме държава!Полицията си пази циганите,пази нелегалните,а ние оставаме без защита.Нямаме никакви сурови закони и затова всеки си убива който иска,дори и най-невинните.Това момче е могло да живее,но с днешните социални мрежи,беззаконието и никаква полиция,за съжаление стават белите.Да почива в мир и дано е на по-добро място!

понякога вината е в нас самите и никой друг!

Преди много години един ученик в София ,не съм сигурен в името , май Оги се казваше беше убил две малки деца , а самия той беше 14-15 годишен.Произлизаше от добро семейство отличник в елитно столично училище.След излизането му от Бойчиновци беше убил младо момиче защото не желаело да бъде с него.Но вече е бил навършил 18 години и след съдебен процес беше разстрелян.Та мисълта ми е ,че разстрела действа възспиращо и демократизиращо,засилва чувството за справедливост и незбежно справедливо възмездие.

Огито от Варна ли? Дето живееше до хотел Орбита? Съученик ми беше! Разтреляха го през 80-те! Изнасилваше малки деца по асансьорите.Наистина беше от добро семейство-майка учителка,баща -не си спомням точно...много години минаха! От малък не беше добре със главата.

милите му родители! искрбиезаени саболезнования! не намирам думи да ги утеша! това е наж-жестокото деяние и които и да е убиеца - тинейджър или не, трябва да баде затворен зад решетките и лишен от свободен живот до края на дните си! светла памет на това дете! сили на маика му, надявам се да има и друго детенце!!!

За жалост няма "доживот" в Бг за такива деяния....Този дето разфасова съученика си (от Перник), вече е на свобода.....живее в съседния вход на жертвата си и се разминава всеки ден с майката... Онези 2 момичета дето удушиха съученичката си, че момчетата я били харесвали повече, вече също са на свобода.... за какво говорим....

Макар и късно, все пак свалихте видеото. Само сензации търсите, изобщо не ви пука на вас журналистите за детето и близките му.

Днешната младеж решева всичко с бой. На мой познати някакви хулигани са заплашвали момчето им и ги привиквали на срещи в градинки училища и така на татак. Днешната младеж няма респект от полицята(то пък и една умрела полиция)Нз какво ревете срещу полицеищината, но тя е единственото спасение за тоя прост и скотски народ. По време на бай тошо полицята беше силна,а сега жалки мижетурки страхуващи се от цигани и мутри

Демокрацията е мащеха за децата.

майка за престъпниците!

Като няма полиция и закони да респектират се получава скотска държава! Хладното оръжие си е хладно оръжие! В някои държави,като попадат под ударите на закона притежателите на - отверки,бухалки,френски ключове,чукове и т.н. Не съм виждал полицай в България да спира и да обискира някой на улицата за притежание на хладно оръжие.То няма и такъв закон.

Това го обясни на тия дето реват за закона за оръжията! Приеме ли се такъв закон, не ми се мисли какво би станало!

Много безмислен коментар. Основно плюеш по българското, но без грам мозък и покритие.

Коментарът ми е относно -хладното оръжие. То убива! Лека му пръст на детето! Хладното оръжие се дели на няколко типа-за сечене-брадви,мачете мечове ,кухненски сатъри ,подострени сапьорски лопатки и други. За пробождане-рапири,отверки със дължина над 10 см на металната ос,ножове,ками и други. Хладно оръжие за трошене на кости-бухалки,чукове,тежки железа и други. Хладното оръжие има и военно приложение,и голяма част се изпозува в бита ни. Тоест има двойно предназначение. Спират ме със автомобила и при извършеният оглед намират отверка със дължина-20 см! Ако не докажа със документ или по друг начин ,че това е инструмент който използвам за да работя със него-арест и солидна глоба! По ясно искаш ли да ти обясня?

Много съжалявам за момчето.Дано почива в мир.

Убиецът за мен е чист психопат. Да отидеш на среща с нож и да наръгаш някого, особено ако е вярно, че е заради момиче, няма никаква логика и смисъл.

Много агресия сред децата еййй, докъде ще докара не знам?По-нормално карайте бе хора сбийте се ама да се убивате....

Кога ще ги стигнем !!!

вече ги надминахме !!

Дуелите са забранени много отдавна, по очевидни причини, та извадилият нож си е обикновен убиец и е редно да си носи последствията. Размяната на юмруци, ако не доведе до трайни увреждания, се толерира от мнозина, но не и от закона. А при жените пък, както знаем, 'победителят' в сбиването често се оказва губещ.