Свидетелят Багрян Димитров бе доведен днес в Съдебната палата от затвора в Плевен извънредно и без знанието на съдебния състав или на адвокатите по процеса, съобщи БТА.

Гунински - младши беше похитен на 19 октомври 2009 година в Студентски град в София. Баща му разказа, че на няколко пъти се е опитвал да се свърже с него по телефона, но е нямало сигнал. След това разбрал от новините, че синът му е отвлечен.

Днес свидетелят Димитров заяви, че е решил да даде показания едва сега, тъй като един от подсъдимите - Кирил Кирилов не му връщал 7000 евро, които му дължал.
Според Димитров двамата с Кирилов се познавали от 14 г., а според подсъдимия двамата се запознали скоро в Централния софийския затвор, в който прекарали два дни в една стая.

Свидетелят посочи, че през 2009 г. Кирилов го потърсил по телефона с молбата да му носи на няколко пъти храна, вода и тоалетна хартия. Доставките Димитров, който тогава е бил таксиметров шофьор, предавал на Горнобанския път в София. По думите му Кирилов му обяснил, че те са за човек, който той държи в плен в къща, тъй като му дължал пари. В похищението участвал и друг от подсъдимите - Прокопи Прокопиев, добави Багрян Димитров. След известно време Прокопиев и Кирилов отново се свързали с Димитров, този път с молба да им намери необитаема къща край Червен бряг. Двамата му обяснили, че там ще държат сина на бизнесмен, който също им дължи пари.

Димитров им предложил къща в село Петровене, където по думите му сам се криел, когато е бил преследван от полицията. След като той е завел подсъдимите до къщата, двамата заявили, че я одобряват. След време Димитров чул по новините, че е отвлечен сина на Румен Гунински. Свидетелят заяви, че попитал Кирилов "това ли е човекът", а той му отговорил - 'да".

Разпитът протече с недоволството на защитата, че прокурорът по делото Бисер Кирилов предварително е знаел какво ще отговори свидетелят и че Димитров е бил разпитван, преди да бъде уведомен съдът.

"Наглите" са обвинени за  11 отвличания и един опит за похищение. В групата влизат Ивайло Евтимов, Прокопий Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав Лебешковски, Павел Петков и Митко Лебешковски, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.