Ивайло Евтимов и Прокопий Прокопиев са обвинени, че от октомври 2007 г. до декември 2009 г. са създали и ръководили организирана престъпна група за отвличания, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА.

Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав Лебешковски, Павел Петков и Митко Лебешковски са обвинени, че са членували в същата престъпна група. Неин член е бил и Иван Пайнавелов - трупът му бе намерен преди няколко месеца в покрайнините на София.

Срещу Ивайло Евтимов, Прокопий Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав Лебешковски, Павел Петков и Митко Лебешковски, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев са повдигнати обвинения и за 11 отвличания.
Това са на Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджио Марков, Венислав Величков, Ангел и Камелия Бончеви, Георги Георгиев, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов, Румен Гунински.
Групата се е опитала да отвлече и Борислав Динев.

С отвличанията си групата на „Наглите” е нанесла щети в особено големи размери, каза пред журналисти говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска, цитирана от „Фокус” . Все още не се знае колко пари са получили похитителите от всички 11 отвличания.
По думите й е ясно, че са настъпили значителни вреди от имуществени и неимуществени вреди. Става въпрос за суми от стотици хиляди левове, като за всеки случай на отвличане са искани различни суми за откуп.
 
Петима бяха задържани при операция "Наглите 2" в София на 23 декември 2009 г. - братята Радослав и Димитър Лебешковски, Кирил Кирилов, Павел Петков и Цветомир Славчев, като им бяха повдигнати обвинения за отвличане и за участие в престъпна група. Преди това на 17 декември бе проведена акция "Наглите".