Престъплението е извършено в непосредствена близост до 19-о училище в София, близо до ВМА, съобщиха БНР, bTV и Нова тв.

Около 20.40 часа, на тел. 112 е постъпил сигнал за прострелян мъж пред блок на ул. „Захари Круша“ в София.

Вижте снимки>>>

На място незабавно са изпратени криминалисти от СДВР.
Те установили самоличността на жертвата – 38-годишен мъж без криминални прояви, съобщиха малко след 22 часа от пресцентъра на МВР.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи пред БНР, че са изстреляни повече от 5 куршума, но пет от тях са улучили жертвата.

"На този етап, това, което може да се каже е, че имаме пет огнестрелни рани. Гилзите са повече и явно е стреляно с многозарядно оръжие. Какви са мотивите оттук нататък, ще се изяснява в хода на разследването", обясни Лазаров, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че със сигурност ще се изследват всички версии, като призова да се изчака разследването да установи конкретни факти и данни.

Разследващи коментираха, че застреляният е собственик на компютърен клуб. Той е държал помещение под наем в блока на ул. "Яков Крайков" №28, пред който е застрелян.
Според тях, най-вероятно е бил убит след скандал за паркомясто.
Работи се и по версия за междуличностни отношения.

Мъжът е паркирал колата си и след това се е скарал с някакъв човек, който извадил пистолет и го прострелял. Все още не е ясна връзката между двамата, предаде "24 часа".

Източници от Столичната полиция обясниха пред БНР, че застреляният се казва Николай Найденов. Това обаче не беше официално потвърдено от директора на СДВР Младен Маринов.
 
"Имал е спречкване с друго лице, но нямаме повече данни. Тепърва установяваме очевидци, свидетели", каза Маринов.

Извършен бе втори оглед на местопрестъплението. Полицията продължава да издирва стрелеца.