Най-вероятно Павлова ще съветва финансовия министър по здравните въпроси, което е част от ресора на вицепремиера, съобщи "Стандарт", като се позова на правителствени източници.

Пред в. "Преса" говорителят на министерсвото Бетина Жотева отрече да има такова назначение.

Павлова беше уволненена на 21 февруари по заповед на премиера Бойко Борисов. Павлова, за която се твърдеше, че е бивш служител във фармацевтичната компания на Огнян Донев "Софарма", отговаряше за лекарствената политика.
Разследване на TV7 показа, че "Софарма" продава в пъти по-скъпо лекарствата си у нас в сравнение с цените, на които се продават в  Сърбия и Турция. Затова Борисов аргументира уволнението така: "Считам, че тя (Павлова -бел.ред.) не е изпълнила своя ангажимент да обясни как се формират цените на лекарствата и защо сме допуснали това да бъде така - едни лекарства са по-евтини в Сърбия, а в България - не са".

Миналото лято фармацевти поискаха Павлова да бъде отстранена и обвиниха здравното министерство, че се опитва да прокара лобистки промени в Закона за лекарствата.

След оставката на управителя на НЗОК д-р Нели Нешева някои медии  съобщиха, че и именно тя ще наследи поста.

Симеон Дянков защити Павлова след уволнението, с думите, че е жертва на популизъм. "Това беше политическа спекула. За съжаление изгарят и добри кадри", каза той. Вицепремиерът отрече Павлова да е работила за „Софарма“. Била в анализаторска фирма, купена от „Софарма“. Няколко месеца по-късно Павлова напуснала фирмата.