Националната агенция за приходите (НАП) запорира имоти на Ивелин Михайлов - идеолога на партия "Величие", сред които и сградата на бившия пионерски лагер в област Провадия. По информация на БНТ те са 13.

За запорите на приходната агенция съобщи първо сайтът "Бърд" по-рано днес.

bTV потърси за коментар НАП, откъдето обаче заявиха, че единствената официална информация, която те могат да предоставят, е публикувана на сайта им и на електронния им портал. Но там информация, свързана с Михайлов няма.

Проверка на телевизията в Имотния регистър на Агенцията по вписванията показва, че през годините Михайлов е имал редица запори на имуществото си.

Последните са само от преди четири дни. Сред запорираните тогава имоти е и бившият пионерски лагер, който се намира край село Староселец.

Преди дни директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов разпореди данъчни проверки на фирмите, свързани с Ивелин Михайлов и неговия "Исторически парк".

Причината - информация, според която дружествата му са натрупали над 650 000 лева задължения към приходната агенция.

Точно преди седмица пред bTV Михайлов каза, че до две седмици ще плати всичките си задължения. Днес екипът на телевизията също опита да се свърже с него, но той отказа коментар.

Справка в Търговския регистър показва, че Ивелин Михайлов участва или е участвал в управлението на десетки дружества.

Върховният административен съд остави без разглеждане като недопустима жалба на "Величие" против изборните резултати

Междувременно Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане като недопустима жалба на партия "Величие" против изборните резултати, съобщиха от съда.

Жалбата е подадена против Решение №3482-НС от 14 юни т.г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което са обявени резултатите от изборите за народни представители в Петдесетото Народно събрание.

Според партия "Величие" е налице нарушение на изборното законодателство, довело до ощетяване на формацията чрез неправилно отчитане на изборните резултати със значителен брой гласове. От партията смятат, че е налице очевидно разминаване между протоколите от машините в секциионните избирателни комисии и отчетените гласове от флаш паметта, както и нарушение на правилата за видеозаснемане на процеса на броене на бюлетините и отчитане на резултатите. Иска се да бъде назначен компютърен специалист, който да свали всички публикувани резултати от изборите за НС на 9 юни и се отправя молба ВАС да обяви решението на ЦИК за незаконосъобразно и да се извърши ново преброяване.

Според върховните магистрати жалбата е процесуално недопустима и следва да се остави без разглеждане, тъй като според Изборния кодекс споровете относно законността на изборите за народни представители се решават от Конституционния съд.

В случая жалбоподателят оспорва обявените изборни резултати от произведените на 9 юни избори за народни представители на Петдесетото Народно събрание, поради което разглеждането на жалбата от ВАС е недопустимо, предвид наличието на изрично уредени от законодателя специален ред и органи за иницииране и разрешаване на спор относно законността на обявените резултати от изборите за народни представители. По тези съображения върховните магистрати оставят без разглеждане жалбата като недопустима и прекратяват административното дело, става известно още от определението на ВАС.

Определението на съда е окончателно, уточнява БТА.