При разбиване на тротоарен блок от вторичната облицовка на тунела се отчупва бетонов блок и затиска крака на работника, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пострадалият е откаран със счупен крак и кръвозагуба за преглед и лечение в УМБАЛ Света Анна-София АД.

22-годишният работник е в много тежко състояние и има сериозна опасност за живота му, съобщиха по-късно пред „Фокус” от пресцентъра на здравното заведение. Той е постъпил около 15 часа с буквално откъснат крак, който лекарите се е наложило да ампутират. Пострадалият има и множество тежки наранявания по цялото тяло. В момента екип от реаниматори и хирурзи се борят за живота му.

В това време ремонтните дейности в дясната тръба на тунела са спрени, а работниците - изведени от обекта. Предстои да бъде направено обследване на мястото и да се установят причините, довели до инцидента.

Ще бъдат взети допълнителни мерки за безопасност с цел недопускане на последващи злополуки.

Големият ремонт на тръбата на тунел "Витиня" на магистрала "Хемус" посока Варна започна преди месец. Ремонтът ще продължи до декември. Трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизолация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и други.

"Витиня" е най-дългият тунел
у нас - 1195 метра, и е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 години.

По време на строителните работи е необходимо шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост и да спазват стриктно въведената пътна сигнализация.