Служителят от ДАИ в Пловдив, който свали номерата на репатрак и отне шофьорската книжка на работник в общинското предприятие "Паркиране и репатриране", ще бъде наказан, защото е превишил правата си. Това съобщиха от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Какво ще е наказанието ще стане ясно след Великден, тъй като проверката се забавила заради болничен на проверявания инспектор Гълъб Добрев.

Казусът е от началото на април. Личният автомобил на инспектора от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" беше репатриран заради неправилно паркиране пред ДАИ Пловдив. Инспекторът се държал грубо на наказателния паркинг, където отишъл, за да си плати глобата. Заедно със свой колега изчакал паяка да се върне обратно и започнала изненадваща проверка. На шофьора на репатрака е съставен акт, отнета му е книжката, свалени са и номерата на паяка.

Нъшан Деркалестаниан, директор на общинското предприятие "Паркиране и репатриране" в Пловдив, разказа пред NOVA, че на 16 април са получили писмо от ДАИ-София, в което пишело, че отменят предварителната административна мярка.

"На следващия ден получихме регистрационния номер на репатрака, както и шофьорската книжка на нашия служител. От ДАИ-Пловдив нямаше становище по казуса", обясни Деркалестаниан.

Очаква се след Великден Дисциплинарната комисия към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" да уточни какво ще е наказанието за служителите на ДАИ. Очаква се наказаните да са четирима. 

"Единствено чакаме решението по Акта за установяване на административно нарушение - дали ще отпадне, или ще има някаква санкция. При втората хипотеза, ще решим какви ще са следващите ни действия", заяви директорът на ОП "Паркиране и репатриране". 

Вътрешната проверка пък се забавила, тъй като служителят, чийто автомобил е вдигнат, излязъл в болничен.