Присъдата бе наложена заради нарушаване на Закона за обществените поръчки при провеждането на търг за издаване на общински информационен бюлетин, съобщи БТА.

Според магистратите кметът е ощетил общинския бюджет с около 21 000 лева в интерес на определена фирма. След произнасянето на присъдата Георги  Славов заяви, че няма нарушения в действията му, не се чувства виновен и ще обжалва решението пред Апелативния съд в Бургас. Според него зад действията на прокуратурата и заведените съдебни дела срещу него стоят политическите му противници от други партии.

Това е поредното дело срещу градоначалника на Ямбол. По друго той получи от ямболските окръжни магистрати 5-годишна ефективна присъда, но Апелативният съд в Бургас я отмени с мотива, че съдебният състав, постановил присъдата, е бил незаконен. В края на април делото тръгна повторно с друг съдебен състав.

В края на март т.г. пък Славов бе оправдан за нарушение на Закона за обществените поръчки при ремонта на спортната зала "Диана", с което според прокуратурата е ощетил общинската хазна с около 30 000 лв.