На 22 декември 2010 г. Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение за длъжностно престъпление срещу Славов за нарушение на закона за обществените поръчки при ремонта на спортната зала "Диана". Според държавното обвинение с това са нанесени щети на общината за около 30 000 лв.

След като никой не се явил за изпълнител на поръчката, вместо прекратяване на процедурата, кметът Славов поканил фирма за извършване на ремонта и сключил договор с нея, без осигурено финансиране.

След заседанието на Ямболския съд Славов заяви, че не само това, а всички заведени срещу него дела са "кухи и с политическа цел да го компрометират като кмет и областен лидер на партия ГЕРБ", съобщи "Фокус".

Присъдата подлежи на протестиране
в двуседмичен срок пред Бургаския апелативен съд. Прокурорът Едмонд Гоцев заяви, че след като се запознае с мотивите на съда, тогава ще прецени дали да протестира днешното решение.

В края на януари т.г Апелативният съд в Бургас отмени присъда на кмета на Ямбол и върна делото за ново разглеждане. Славов бе признат за виновен на 21 октомври 2010 г., че нарушил служебните си задължения и превишил властта си, с което е ощетил общината с повече от 2 млн. лева.
Обвинението е за възлагането и изпълнението на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две улици. Присъдата бе 5 години лишаване от свобода.