Славов бе признат за виновен на 21 октомври 2010 г., че нарушил служебните си задължения и превишил властта си, с което е ощетил общината с повече от 2 млн. лева. Обвинението е за възлагането и изпълнението на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две улици.
Присъдата бе 5 години лишаване от свобода.

Славов, който е и партиен лидер на ГЕРБ в града, обжалва. Сега делото срещу него ще се гледа отново от състав на окръжния съд в Ямбол. Мотивът за връщането му са допуснати процесуални нарушения.

Апелативният съд отмени наказанието и в частта "лишаване от права", както и това, че Славов трябва да плати близо 6000 лв. на ОД на МВР-Ямбол.
Решението не подлежи на касационно обжалване и протестиране.

Удовлетворен съм от присъдата, която Бургаски апелативен съд произнесе в моя полза, коментира Георги Славов пред „Фокус”. Той призова медиите, които усърдно са отразявали делото и присъдата и са го клеветели, сега да отразят и другата страна на процеса.

По думите му, с излизане от Ямбол и нарушаване на местните обвързаности, справедливостта по неговото дело е възтържествувала. Славов беше категоричен, че ще направи допитване до адвокати и ако има основание, ще потърси своите права като заведе дела срещу хората, подали сигнали срещу него.

На 22 декември Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна трето обвинение за длъжностно престъпление срещу кмета. Обвинението е за нарушение на закона за обществените поръчки при ремонта на спортната зала "Диана", с което на общината са нанесени щети за около 30 000 лв. След като никой не се явил за изпълнител на поръчката, вместо прекратяване на процедурата, кметът Славов поканил фирма за извършване на ремонта и сключил договор с нея, без осигурено финансиране.

Дни по-рано Окръжната прокуратура му предяви обвинение в длъжностно престъпление при издаването на информационен бюлетин на общината.