Вчера морето бе изключително бурно, огромни вълни заляха пристанища и населени места. В Царево вълните дори достигаха дори 11 метра, съобщи bTV.

Инцидентът с удавения в Бургас е станал на мостика, каза пред ТВ7 кметът на града Димитър Николов, цитиран от КРОСС. 
Мъжът е бил на възраст около 20-25 години, съобщи за „Фокус” говорителят на Областната дирекция на МВР- Бургас Цветелина Рандева.

Около 18.00-18.30 часа жандармеристи видели момче и момиче на мостика.
Момичето, което е на 18 години, снимало прибоя, младежът бил между патрулния автомобил и нея.
Момичето разказва, че се разминали към средата на мостика. Той я е питал къде отива, а тя отговорила, че ще снима. Когато също го питала какво прави по това време на моста, той обяснил, че "оглежда обстановката".

След това жандармеристите предупредили двамата да се махнат заради опасните вълни. Момичето продължило навътре към моста, обърнало се, но момчето го нямало.
Полицаите разказват, че много трудно са се ориентирали, тъй като било тъмно и от двете сенки забелязали само една.

Вероятната причина е, че младежът е паднал в морето. „Какво точно го е накарало, дали е получил временно здравословно неразположение или се касае за самоубийство, на този етап не може да се каже", коментира Рандева.

В момента се установява самоличността му. Все още не е подаден сигнал от бургазлии за изчезнало лице на възраст около 20-25 години, високо около 1.70 м. В издирването на младежа са се включили служители от Гранична полиция, които с уреди за нощно виждане са се опитвали да го открият.
Кметът Димитър Николов съобщи сутринта, че имат нужда от водолази, за да открият тялото.

По-късно обаче директорът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Бургас Васил Василев съобщи, че издирването на момчето е прекратено, тъй като не е възможно човек да оживее повече от няколко минути в такова бурно море.

Тялото на мъж е открито в морето в района на "Рибарския плаж" във Варна, съобщиха от полицията в града по обед. Сигналът за трупа е получен тази сутрин около 10.30 часа.
По-късно от варненската полиция съобщиха, че трупът е разпознат и е на 22-годишния Антон Костадинов, който изчезна на 31 януари и бе обявен за национално издирване.
Назначена е аутопсия. Образувано е досъдебно производство. 

Морето днес е по-спокойно и не застрашава населени места. Прави се оглед на щетите. 

Труп на измръзнал мъж е намерен в снега край мездренско село. Вчера в 12.30 ч. в РУП-Мездра е получено съобщение, че в местността „Габровница”, на около 3 км от с. Игнатица, в снега е намерен измръзнал трупът на 56-годишният В.Х. от с. Игнатица. Няма данни за насилствена смърт.

82-годишна жена от плевенското село Татари е починала тази нощ от измръзване, съобщиха от университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен. Самотноживеещата жена е била докарана около 02.00 ч. през нощта в спешното отделение с тежко общо измръзване. Близо час медиците са се опитвали да спасят живота й, но състоянието й било много тежко и тя е починала.
Трима души починаха от измръзване през последните дни в Пернишко.

Днес харманлийското село Бисер се прости с четирите жертви на наводнението.
Спасителен екип поднови издирването на възрастното семейство от селото, което все още е в неизвестност след бедствието.

Остава обявеното бедствено положение в областите: Хасково, Кърджали, община Костинброд и община Антон, Софийска област, Ахелой в Бургаска област, община Сливо поле, Русенско.
Шумен, Поморие и Велинград отмениха бедственото положение.