Все още не са открити двамата изчезнали съпрузи Кръстина и Жельо Николови, за които вече се предполага, че също са починали.
"Продължаваме да ги търсим. Правихме всички опити - вътре в самата къща, навсякъде, където имаше наносна маса от тиня, от дървета. За съжаление вълната е била много висока и прогнозата докъде може да са отнесени телата, е, че това може да е километър и повече", каза областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Синът им Георги Николов разказва, че последни са ги видяли съседите.
„Видели са ги отвън. Водата обаче ги отнася през оградата на съседния двор. Предполагам, че не са били заедно и са се търсили – затова са били излезли”, обяснява Георги.

На опелото в местната църква присъстваха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и депутати, съобщи БНР. Те положиха цветя и венци. Старозагорският митрополит Галактион отслужи заупокойна молитва.

Министър-председателят Бойко Борисов долетя от Пловдив с вертолет "Кугар", след като кацна в града под тепетата с правителствения "Фалкон".  
Той обеща сериозна помощ за Бисер и региона. Повече от два часа Борисов бе в селото след погребението на четиримата загинали, при училището, където се раздават помощите и се правят списъците за социално подпомагане.

„Сега най-важното е бързо да се изготвят проекти и селото да бъде възстановено във вида, в който е било, и дори по-добър. Това трябва да започне от днес”, заяви Борисов, цитиран от Дарик радио. Той съобщи, че вече е разговарял с Европейската комисия, като е договорил 15-20 милиона от Програмата за развитие на селските район за ликвидиране на щетите от наводненията в село Бисер, Любимец и Свиленград.  Досега прагът бил до 10 милиона евро.

Борисов заяви още, че е получил обаждания от доста негови колеги от други страни, които са предложили материална помощ.
"Към момента се справяме с това, което имаме. Сега тук видях, училището ще го оправим и него. Църквата е в окаяно състояние – ще я оправим. Проектантите са на съборения мост на Иваново. В рамките на утрешния ден ще започнем да го възстановяваме и физически, в смисъл струпваме техниката, която трябва да започне да работи. Същото е по дигите в Свиленградско, Харманли, Капитан Андреево. Една скъсана дига е между другото към 150 - 160 хил. лв. възстановяването", обясни премиерът, цитиран от "Фокус".

По-късно той заяви, че днес на ръка по време на обиколката му са раздадени помощи за около 100 хиляди лева. Пари са получили пострадалите семейства и животновъди в Любимец, Извор и Бисер.

Продължава издирването и на семейство Георги и Недялка Бойчеви, което в понеделник бе отнесено от водите на река Олу дере при срутването на мост в края на ивайловградското село Бориславци. Рухналият мост свързвал Бориславци със съседното село Малки Воден.