Във връзка с излъчения снощи по Нова телевизия репортаж на „Господари на ефира“ заявявам, че в него се съдържат откровени лъжи, за които ще предявя претенции за обезщетение по съдебен ред, тъй като минават всякакви граници, заяви изпълнителният директор на "Център за градска мобилност" ЕАД Симеон Арнаудов в изявление, изпратено до медията.

Той отбелязва, че в случай че някой се интересува от истината (която е публично достъпна в Имотния регистър), да се вземе предвид, че:

1. Не съм собственик и не съм бил в показаната заснета къща в кв. "Драгалевци", за която се твърди,че била моя.

2. Не притежавам поземлен имот в кв. Драгалевци – престъпната небрежност на автора на репортажа е потресаваща – закупил съм не имот от 1003 кв.м., а гараж в кооперация с площ 43 кв.м. и 0,89% идеални части от същия имот, в който се намира кооперацията. Именно той е 1003 кв.м., но 0,89% от него са припадащите се идеални части, които ми се полагат като собственик на обект в сградата.

3. Не притежавам и апартамент в кв. "Света Троица".

4. Не съм собственик на заснетия автомобил, за който се твърди,че бил мой.

5. Никога не съм се ползвал охрана - за това можете да питате и служители на дружеството.

6. Не съм ползвал ДВА служебни автомобила, нито някой някога е отцепвал район, в който се движа - просто защото нямам охрана и освен мнимия информатор на предаването никой никога не ме е виждал с охрана.

Мисля, че е редно е когато се правят опити за очерняне на някого, да се положат поне елементарни усилия, за да се скалъпи съответния компромат. Невъзможността да се прочете правилно справка от Имотния регистър говори достатъчно по въпроса, се казва още в изявлението на Арнаудов.

Симеон Арнаудов бе назначен за изпълнителен директор на ЦГМ през 2012 г.

Репортажът на "Господари на ефира"

В репортажа на предаването свидетел, който се представи за дългогодишен служител на ЦГМ, разказа за "схеми, злоупотреби и отвратителен подход" към работата от страна на Арнаудов.

По думите му той се е възползвал от абсолютно всякакви възможности, за да се облагодетелства финансово.

Имал няколко имота, два модерни автомобила, но нямал приемен ден за разлика от кмета на София. Движел се с охрана и бил по-охраняван от папата.

"Ако има два лева, трябва да се откраднат три", казва за Арнаудов служителят на ЦГМ.

Освен изброените имоти, за които Арнаудов отрича, в репортажа се съобщава, че той разполага и с къща на морето.
Два луксозни автомобила също били собственост на Арнаудов и съпругата му.

Източникът твърди и за хора, назначени на служба в ЦГМ, които не са идвали изобщо на работа.

С паяците и контрольорите се занимавал журналистът и член на борда на директорите Свилен Кръстев, който е измислил следната хватка: в 18,30 часа вечер паякът минава и вдига всички коли, на които са поставени скоби и когато собственикът на колата дойде в 18,45 (тъй като зоната е до 19 часа), колата му я няма и е принуден да плати както за скобата, така и за паркинга, разказа още свидетелят на Нова телевизия.

Вижте репортажа тук >>>

Миналата седмица след разследване на Нова за спирките на градския транспорт в София цялото ръководство на ЦГМ  подаде оставки вчера. Преди това в петък това направиха зам.-кметът по транспорта Любомир Христов и депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева.

Причината е, че имената им бяха замесени в скандал със сделка за 240 000 лв. за ремонт на 60 спирки. Според експерти договорената цена е почти два пъти по-висока от необходимото.

Кметът за скандалната обществена поръчка

"Трудно се обяснява такава ситуация, затова аз поисках оставките и на „Центъра за градска мобилност”, защото това са хората, които са провели и са ръководили провеждането на обществената поръчка”, обяви в студиото на „Здравей, България” днес столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Не можем да твърдим, че има злоупотреба, защото проверките още не са приключили. Има накърнено доверие, липса на адекватно обяснение и затова поисках оставките. Проверките продължават”, добави Фандъкова.

Вчера председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков заяви, че текат две проверки по случая. Едната е на Столична община по отношение на всички обществени поръчки на ЦГМ от началото на 2015-та година до април тази година.