Вече е назначена проверка, за да се изясни има ли нарушения и какви са те в Центъра за градска мобилност.

След скандала с поръчка на ЦГМ, довел до оставка на депутат и заместник-кмет, столични общински съветници искат проверка на Сметната палата в Центъра.

"Очакваме следващата седмица Народното събрание да вземе решение Сметната палата да влезе в Центъра за градска мобилност и всички транспортни дружества, за да се установи какво се случва там", заяви пред Нова телевизия общинският съветник от БСП Калоян Паргов.

"Цялото ръководство на Центъра за градска мобилност трябва да си ходи", убеден е Паргов, който е заместник-председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

"Oставката на Любомир Христов е доказателство, че цената на билетчето цели да покрие изтичането на парите и загубите на Центъра за градска мобилност”, смята Паргов.

"Центърът за градска мобилност е одитиран и то от сериозни дружества", подчерта общинският съветник от ГЕРБ и член на транспортната комисия Зафир Зарков.

"Нашата основна задача като общински съветници е да стимулираме хората да пътуват с градския транспорт. Опасно и безотговорно е с цел политически "пиар" да се внушават проблеми в сериозни транспортни дружества.

Имаме конкретен случай, в който трябва да се извършат проверки, резултатите да се представят пред Столичния общински съвет, а отговорните трябва да си понесат отговорността", коментира още той.

"Центърът за градска мобилност наруши Закона за обществените поръчки, пускайки тази поръчка под формата на публична покана за строителство. В случая става въпрос за доставка и монтаж на преместваеми съоръжение т.е. става дума за услуга" коментира общинският съветник от "Движение 21" Симеон Славчев, който също е член на транспортната комисия.

Той също поиска отстраняването на ръководството на Центъра за градска мобилност и пълна финансова ревизия на дружеството.