Вчера беше съобщено, че млада българска гражданка и 30-годишен германец са открити окървавени в къща на Нова година. По телата са намерени множество следи от наранявания с нож, но се смята, че става дума не за убийство, а за двойно самоубийство.

Лилия Ботушева е родена в Сливен, но е учела в германския град Ерфурт, съобщи "24 часа". Оказа се, че тя е била в неизвестност за близките си от юни миналата година. Тогава баща й и брат й създали група във Фейсбук, в която написали: "Издирва се наше българско момиче, безследно изчезнала, помогнете да я намерим". Тя дори била обявена за общоевропейско издирване. Германските власти обаче засекли разговор от телефон, регистриран на нейно име, и установили, че тя сама е решила да прекъсне връзката с близките си. Затова случаят бил приключен.

След смъртта на Лили и германеца е установено, че двамата са тръгнали от Германия с автомобил, който е бил нает под наем, но не върнали. В последствие  сменили номерата на колата с фалшиви и с тях пристигнали в Гърция на 26 декември.

Отседнали в къща, наета под наем през интернет. Двамата са открити на 31 декември мъртви от собственика на имота, който сигнализирал полицията.

Съдебният лекар е установил, че всичко сочи към двойно самоубийство с нож, няма никакви следи от борба и насилие. Не е извършен и грабеж. Откритите в къщата ножове, свещи и пентаграм са накарали разследващите да работят по версията за сатанински ритуал. Снимки с окървавена уста на младата българка във Фейсбук също говорят за това. Засега обаче няма потвърждение. Възможно двамата да са били и под въздействието на алкохол. Чакат се резултатите от токсикологични изследвания. Сигурно е обаче, че смъртта е настъпила 36 часа преди откриването на труповете.