"Обещахме. Чистим София. Да я пазим заедно", написа във Фейсбук кметът на столицата Васил Терзиев. Публикацията включва и снимки, които по думите му показват изпълнявано обещание, последователно следван ангажимент и призовават хората да се грижат за града си заедно.

Стартирахме почистването на "графитите" от знаково място в София, посочва Терзиев и добавя, че е почистена спирката на градския транспорт в тунела на НДК. Продължаваме със стените и колоните в пешеходния подлез. След това преминаваме към градината при фонтаните - срещу централния вход на НДК, посочва кметът. Той уточнява, че работят предимно вечер и през нощта, за да не се създават неудобства.

Ще продължим и с други подлези и надраскани спирки, пешеходни зони и стени, уверява Терзиев.

"София е красива. Моят единствен призив към всички нас е да я запазим такава заедно - красива", пише още столичният кмет.

За Черешова задушница бяха почистени голяма част от Централните софийски гробища. За 25 дни направихме възможен достъпа до почти 120 хиляди гробни места, на площ от над 600 декара от общо 900 на Централните софийски гробища, съобщи тогава Васил Терзиев.