Освободиха бащата и сина, пребили жестоко шофьор на автобус край Луковит. Единият е пуснат под гаранция от 2000 лв., а другият - под домашен арест, съобщи Нова телевизия. От прокуратурата са поискали мярка за неотклонение "задържане под стража", но съдът не е уважил искането. 

Нападението става пред очите на пътниците. Преди боя имало лек инцидент, причинен от водача на автомобила, който след това е извикал подкрепление от местни хора. Идвайки, те също нападат шофьора на автобуса. Той има средна телесна повреда и е със счупени челюст, ребро и със съмнение за спукан череп.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни, че след уличния бой единият нападател се е укрил. Бил задържан на другия ден. На двамата мъже е наложена мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа. След като били освободени, те отново се укрили. Полицията ги открила и пуснала единия под парична гаранция, а другия под домашен арест.

"Извършени са действия за издирването на извършителите, тъй като участниците в инцидента са няколко, тъй като двамата извършители се обадили на свои роднини. Пристигат още няколко коли, които да им "помагат" за побоя, който нанасят на пострадалото лице. Така че в рамките на следващия час са намерени и задържани за 24 часа двамата извършители, които са се укривали", посочи окръжният прокурор.

За причиняване на средна телесна повреда законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 до 10 години. Ако обаче се окаже, че черепът на пострадалия е спукан, това би означавало, че телесната повреда е тежка. Прокуратурата ще обжалва мерките им, въпреки че и бащата, и синът нямат предишни криминални прояви.

"Надявам се да няма по тежки последствия за водача на автобуса, тъй като от разговора ми с разследващия полицаи и наблюдаващия прокурор късно снощи разбирам, че вероятно ще се касае и за счупване на черепа на водача на автобуса. Но следващите няколко дни ще изискаме медицинската документация, за да се прецени дали има и други телесни увреждания", добави Вълков.