Родителите на Алекс, която още няма 2 годинки, трябва да съберат 462 500 лева, за да може тя да проходи, тъй като е родена с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия ” – няма оформено стъпало и пръстчета на дясното краче.

Парите се събирани за операция, която трябва да бъде направена в САЩ, където лекарите казват, че има голям шанс да е успешна.

Предполага се, че в откраднатата кутията е имало около 300 лева. Родителите - семейство Кръстянини, разказаха пред Нова телевизия, че това е трета кражба на кутия с дарения за дъщеря им.

„За един месец това е трета дарителска кутия, която е открадната в Добрич. Предполагаме, че кражбите се извършват от един и същи човек. Не мога да си обясня мотивите на тези хора. През декември ни откраднаха pay pall акаунта ни. За щастие успяхме да да си го върнем и да предотвратим по-голяма кражба”, каза бащата Александър.

„Надявам се тези жена да си вземе поука и да не постъпва повече по този начин. Много е болно да гледаш как човек дава последната си стотинка, а други хора отиват и крадат кутиите с дарения”, коментира и майката на Алекс - Венета.

Семейство дълги месеци води борба с Фонда за лечение на деца в чужбина. Мотивът да им бъде отказано финансиране е, че засега детето е много малко, за да бъде лекувано извън България.

„Имаме заведени три дела срещу решения на Фонда. Последният отговор бе, че въобще няма да разгледат нашата молба, докато не оттеглим жалбата ни от съда”, каза още бащата.

Информация за банковата сметка на Алекс може да бъде намерена тук.

В края на януари неизвестен мъж задигна кутия с дарения за 15-годишно болно момиче от аптека в София.

Дни по-късно 24-годишната жена и 37-годишният й приятел бяха задържани, след като откраднаха кутия с 500 лева дарения от хранителен магазин. Оказа се, че двамата са наркозависими и криминално проявени и вече са арестувани за кражби. Жената обаче беше освободена само с мярка "подписка", за да се грижи за малкото си дете.

Преди няколко месеца пък  пари за 8-годишно момче бяха откраднати от магазин във Варна.