„Казвам го не като специалист, а просто като човек, който наблюдава каква е ситуацията. Не може да има къщи, които да се намират в самото дере. Освен това, допуснато е строителство на доста високи сгради с високи огради, които са оградили от двете страни ул. „Горна Студена“, която има над 10 преки улици, които са с много голям наклон и при силен дъжд цялата тази вода се излива в една улица, която е около 3,5 метра широка, асфалтирана е и от двете страни има бетонни огради. Тази вода няма къде да отиде и тя тръгва по тази улица като в канал“, подчерта министър Папазов пред БНР.

На въпрос дали само това е обяснението Данаил Папазов отговори: „За мен това е основата причина. "

Той изтъкна, че не може да се дава разрешение за строителство, без да се вземат всички превантивни мерки, като се построи съответната инфраструктура, която да отдели водата.

Той посочи, че, пътувайки из Варна,  е наблюдавал почти всички улици и мисли, че има и други такива потенциални опасни места в целия град.

"Действително ние по някой път подценяваме тези неща, особено с изграждане на инфраструктурата. Всички си строят къщи, огромни огради, съответно нареждат си много добре двора, но никой не мисли извън него“, категоричен беше министър Данаил Папазов.

АНКЕТА: Какви са причините за трагедията във Варна?

АНКЕТА: Подготвени ли сте да реагирате при природни бедствия?

КРЪСТОСАН ОГЪН: За действията на общината и държавата във Варна