Траурът в Ямбол и общината пък ще е три дни. Заупокойна молитва в памет на загиналите при трагедията в местността Бакаджиците бе отслужена от 10 часа в храм „Св. Николай Чудотворец" в Ямбол, съобщи кметът на града Георги Славов, цитиран от местната телевизия Диана Кабел.
Траурните церемонии ще започнат от днес и най-вероятно ще продължат до 31 май, по преценка на близките и роднините. Всички загинали са разпознати и са извършени аутопсии. Общинският съвет на Ямбол взе решение да поеме разходите по погребенията.
От Областната дирекция на полицията в Ямбол оповестиха имената на загиналите. Това са:
1. Вълкана Георгиева, 75 г., с. Безмер
2. Гана Иванова, 73 г., с. Александрово
3. Марийка Калчева, 48 г., с. Войника
4. Бъна Димитрова, 78 г., с. Войника
5. Ради Минчев, 85 г., с. Драгоданово, обл. Сливен
6. Цоньо Ганев, 16 г., Ямбол
7. Тодор Джелебов, 74 г., с. Кирилово
8. Димитър Жеков, 78 г., Ямбол
9. Стоянка Араванова, 77 г., Ямбол
10. Стефанка Мандалиева, 67 г., Ямбол
11. София Вичева, 72 г., с. Безмер
12. Минка Косева, 68 г., с. Безмер
13. Елена Георгиева, 67 г., Ямбол
14. Стоянка Борисова, 62 г., Ямбол
15. Иван Ганев, 43 г., Ямбол
16. Донка Тодорова, 60 г., Ямбол
В ямболската болница са настанени ранените Шенгюл Яшарова (Сливен), Елена Иванова (с.Войника), Георги Добрев (Ямбол), Иванка Йорданова (с.Безмер), Мария Атанасова (Ямбол), Радка Пехливанова (Ямбол), Марийка Иванова (Ямбол) и Гена Стоянова (Ямбол).
Шофьорът на автобуса - 61-годишният Господин Господинов и 52-годишната И.С, снощи бяха транспортирани в "Пирогов". Те са преминали веднага през всички рутинни изследвания, направена им е и томография на глава и шия, съобщиха от пресцентъра на болницата. Двамата са с мозъчно сътресение, а жената има и счупена лъчева кост на лявата ръка. Настанени са в неврохирургичната клиника.
Тази сутрин зам. директорът на "Пирогов" д-р Людмил Джунков съобщи, че пациентите са прекарали спокойно нощта. Те са стабилизирани, контактни и адекватни. Днес предстоят консултации със психолог.
Двама от пострадалите при катастрофата, които са настанени в ямболската болница, са в тежко състояние. В много критично състояние е жена на 82 г. от дома за стари хора, която е пътувала в автобуса, съобщи ямболският кмет, цитиран от Фокус.