Национален траур за жертвите под Бакаджика

Днес е ден на национален траур. Това реши Министерският съвет вчера след трагичната катастрофа край Ямбол, при която автобус премаза 16 души, а други 15 бяха ранени.

Обратно в новината

Коментари - Национален траур за жертвите под Бакаджика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да почиват в мир! :((((

Днес цял ден гледам как на гърба на жертвите повечето телевизии и предавания си правиха рейтинг(те са почнали от снощи - новините изглеждаха като дирижиран цирк, в който жертвите бяха предстваени като маймуни) - и ще продължават да го правят и довечера. Това е отвратително - поне като са обявили национален траур (за което пак някой си прави ПР-а) нека запазят достойнството и паметта на загиналите и най-вече на техните близки. Спрете да правите зрелища от нещастието на другите!!!!!!!!

СТИГА СТЕ КОМЕНТИРАЛИ.ДОКАТО ИМА ЧАСТНИЦИ СЪС СТАРИ АВТОБУСИ ЩЕ МРАТ ХОРА.ТАКА ЩЕ БЪДЕ.НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ .ТЕЖКО НА КОГОТО СЕ ЗАПАЛИ КЪЩАТА.КОГАТО Е ДО ГЛАВАТ А НИ ТОГАВА Е СЪВСЕМ ДРУГО

Благодаря за това ,че сте чели внимателно. Ако познавате роднините на жертвите посъветвайте ги да съдят Кмета и шефа на полицията като представители на държавата. Обезщетенията ще ги плати държавата. За жалост няма възможност от регресни искове на държавата към тях като немарливо изпълняващи си задълженията нейни представители. Параграф 22. Затова ще продължава и занапред. Както е казал Сталин-Смъртта на един човек е трагедия. Смъртта на хиляди е статистика. Вчера се прибавиха само още 16 човека към статистиката на пътните инциденти. Възмездие няма да има. Бог да прости мъртвите.

Тредов договор?Идете вие си намерете работа в провинциален малък град над 60 години , на трудов договор и със сносна заплата и осигуровки на пълната сума.После се обадете.

На спасов ден събор ли се прави,те го обърнали на панаир,бонбонки,музи Ами може и господ да се е разсърдил..

zialata durzava si e v traur ot krai vreme....i niama da izleze ot nego za dosta godini

Ами може и скоростната кутия да се е прецакала,ако говорим за по ниска предавка,шофьор на тия години съм сигурен че знае какво да прави в такъв момент,това не му е първия баир надолу.

Всичко е заради частния бизнес,никой не работи качествено,работи се със стари машини и съоръжения,целта е пари,одират ни гърбовете по 12 и повече часове, работим за някакви нищожни пари,за това е шибана държавата ни и злополуките затова стават.Едно време работехме съвестно и имахме пари и беше спокойно,но сега на нищо не прилича нито храните по магазините нито техниката ,всичко се скапа в тая държава,благодарение на частника,който допусна парламента с тая демокрация.Е има и такива на които можем да благодарим,но са малко..Т,Живков мислеше и за нас бедните......

Всеки ден е траур б България.Ако не сме изтъкани от толкова злоба,завист,безчове и да го отменим самите ние.

Поклон пред паметта на нелепо загиналите невинни хора! Те са поредната жертва на беззаконието и липсата на съвест! Ако това се беше случило с близките на нашите управници те как ли биха се почувствали????

Това, че автобуса е бил на 20 или 30 години и е Чавдар не означава нищо но е лесна мишена за хорските упреци. Стари машини се експлоатират в страни далеч по-развити от България. Разликата е другаде.

А застраховка за местата дали е имал автобуса,че до сега не съм разбрал?

оставете на мира хората да ги погребат подобаващо. Но все пак нека се направи експертиза на автобуса. Няма значение колко старо или ново е МПС-то. Вероятноста да се случи не е изключена. Но ме притеснява факта, че прибраха както шофьора така и полицая спасител в София. А особенно разказа на очевидец пред ReTv ...автобуса идва отгоре и гръмна и хукна..... http:/

Бог да прости загиналите! На поклонение се ходи тихо и смирено пеша! А на Свети места и до пътя не трябва да има и да се допускат сергии и търговии.

Хайде пак лакардии - трудов договор!Абе труд.договорът ли ще те научи да шофираш и ще ремонтира автобуса? Царе сте на тези отмличащи вниманието коментари. Затова стават такива трагедии. Кой кара такова МПС по на надолнище на спирачки? - Може ли някой журналист да ми отговори?! Основно се използват скоростите. А и от думите на очевидците излиза, че водачът не е направил нищо, с което да предоврати трагедията. При Тези завои и тесния път автобусът не може3 изведнъж, току-така да развие такава скорост???...

vijdam 4e qvno ste dosta opiten shofior,za tova bihte li mi kazali,kak se namalq s razvaleni spira4ki po bair nadolo.Bog da prosti zaginalite

Много си прав,след като е стръмно ами да направят нещо като влакче,с което могат възрастните хора да се предвижват,както по курортите,но няма мозъци в тая държава,в тая шибана държава има само борба за пари,пари и пари да се правят....,всичко ще бъде за три дена,и ще се забрави....

Този шофьор не знае ли как се прави двойно амбриране и преминаване от голяма предавка на по малка и така да спре без спирачки и да не стане сакътлък - АМИ ТОЧНО И АЗ ТОВА СЕ ПИТАМ. ИМА НЕЩО ГНИЛО В ЦЯЛАТА РАБОТА.

абе ти си много зле-защо не бил намалил шофьора,не рабра ли, че въпросния автобус е пълна бракма,спирачките са отказали и е станал неуправляем.Кой ти каза ,че шофьора е карал с бясна скорост,той изобщо не е могъл да овладее автобуса,а да не говорим за следене на скороста,и как изобщо ще намали-абе ти не си наред.Жалко за хората

Виновни са организаторите на събора.Може ли сергии,хора,деца и МПС-та по един и същи път.Който е допуснал това безумие трябва да си понесе последствията,а не шофьора.

Там не може да се кара с бясна скорост. Пътят е отвратителен и с много завои.

Най лесно е да набедим шофьора,но не е така,той е подчинен ,отишъл е да работи за жълти стотинки,защото в нашата държава и на 5 места да работиш ,парите не стигат.Какво е виновен че автобуса е 30 годишен,такава тенекия всеки момент е готова да се разпадне. Виновни са собственикът,защото иска да вади пари но със стар транспорт,не му се харчат пари за нови автобуси,като става и така защо не...до един ден..,виновни са и контролните органи че са допуснали автобуса до горе,щом има забрана ,не трябва да има изключения за никого,но в тая държава точно това става,изключения,връ познати ..А мислите ли че техн,преглед се е състоял,аз мисля че не,платено е и готово,автобусът сигурно дори не е бил там,така става на много места.А що се отнася до шофьора,той вече бял ден няма да види,съвеста ще го довърши,дори и да не е виновен,той се чуства виновен за 16 трупа,няма нужда от допълнителен тормоз,съдилища и т.н Ако автобуса не беше отишъл до горе трагедия нямаше да има,кой разреши това да се случи.....??????

Защо са в експлоатация МПС, които са на по 30, някои и на повече години? Как въобще ги поддържат? Починалите - Бог да ги прости. На близките им - съболезнования и кураж. Жал ми е и за този човек, който е шофирал. Как ще живее занапред.

ДРУГОТО ЛОШО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, В СЪЩИЯТ ВЧЕРАШЕН ДЕН ДЕПУТАТИТЕ СЕ КАРАХА В ПАРЛАМЕНТА ЗА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА И ЗА МАЛКО ДА ГО ПРИЕМАТ , ПРИ ТОВА В СЪЩИЯТ ДЕН ДА СЕ СЛУЧВА ТРАГЕДИЯ СЪС ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО И В СЪЩИЯ МОМЕНТ СЕ ОБЯВЯВЯ НАЦИОНАЛЕН ТРАУР. ДНЕС ДА СЕДНАТ И ДА ПРЕНАПИШАТ ТОЗИ ВАЖЕН ЗАКОН СИ МИСЛЯ И ДА ПОМИСЛЯТ ЗА ХОРАТА КАК ДА ОЦЕЛЯВАТ ВЪВ ТАЗИ ВОЙНА НА ПЪТЯ

Пред мъртвите -поклон! Дано пострадалите се възстановят /доколкото е възможно да живееш със спомена за трагедията/. На всички нас-късмет!

МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ БЛИЗКИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ, ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ НАИСТИНА. САМО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗАИНТЕРИСОВАНИТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ КОЛКО ПСИХОЛОЗИ ИЗПРАТИХЯ В ТОЗИ ТРУДЕН МОМЕН ЗА БЛИЗКИТЕ ВМЕСТО ДА СИ ПРАВЯТ ПИАР НА ГЪРБА НА ТРАГЕДИЯТА.

shofiora e vinoven.koi mu daca da kara s bqsna skorost.shtom e vidql,che ima hora toi shte namali,a tova c,he spirachkite sa povredeni e po vina na sobstvenika na avtobusa.veche pochti vseki den ima ubiti v Balgariq.zashto tova ne stava i v drugite strani?zashtoto ima zakoni i ima koi da upravlqva horata,a ne e kakto tuk s KORUPCIQ navsqkade.dojivotna prisada za 16 ubiti nali?

Ако бях кмет щях да дам разпореждане на полицията да подсигури мероприятието. Ако бях шев на полицията щях да съставя план и да издам съответните заповеди касаещи организацията и предотвратяващи инциденти, ПТП, терористични актове по време на събитието и т.н. Бих посочил , че качването до мястото се забранява след примерно 7.00 до 18.00 за всички МПС без тези на Бърза помощ, Полиция, Пожарна. Бих определил места за паркиране след което се продължава пеша. Без изключения по преценка на конкретния полицай.Както трябва да бъдат и законите. И Ви питам тогава щеше ли да се се случи нещастието. Дори да съм луд, терорист, възрастен,неопитен, неквалифициран, с трудов или без трудов договор, със стар или нов автобус, минал или не минал технически преглед , изправен или неизправен.Щеше ли да се случи нещастието ?????? Това се нарича теория на Управлението. За нея се иска акъл, а не политика и връзки. Задълженията на кмета и шефа на полицията са законово определени при масови струпвания на хора при мероприятия. Защо когато имаше митинг на бул. Цариградско шосе беше спряно движението без изключение??? И нямяше премазани хора. Въпрос на управление. Не на съзнание, случайност, обстоятелства ,късмет и т.н. Нещата са предвидими. Поне в този случай. Където има масово струпване на пешоходци се спират автобуси ,коли и всичко което се движи. Те са по опасни от пистолет. Те могад да станат оръжие на масово убийство. Преценете къде е вината. И правилно формулирайте исковете когато стигнете в съда. Моите най-искренни съболезнования към роднините на жертвите. Синът ми го убиха през 1999 год. Беше само на 9 год. Убиеца му го осъдиха за непредумишлено убийство на 1000 лв. административна глоба след 8 год. съдебни дела. Убиеца не ми е изплатил до момента 1 лв. обезщетение. Шибана държава.

IDAT IZBORI, SAMO NIE MOJEM DA NAKAJEM VINOVNITE. POLITICTE 6TE SI PRAVIAT PREDIZBORNI KAMPANII NA GARBA NA PO4ERNENITE SEMEISTVA - TE SA IMUNIZIRANI SRE6TU MAKATA. ZATIAH VLASTTA, PARITE I O6TE EDIN MANDAT SA BOG. A NIE, TRIABA LI DA IM STAVAME SAU4ASTNITCI, KAKVO SME NIE - NAROD ILI PLEME ? SEGA MU E VREMETO DA SE OPREDELIM.

айдее...професионалн оплаквачки тръгнаха да блеят из форумите и да молят бог да прости не знам кви си души. Ам че къв ден на траур обявяват Станишев и Първанов? Возилото си е от соц време. Като ще жалим за бай Тошо ще се возим в соц автобуси. Кво толкоз?

Бог да ги прости

Уважаеми анонимен, Вие лично какво направихте за да не бъдат нещата същите? Трябва да се случи нова трагедия, за да почнем отново да цъкаме с език и да се вайкаме. Господ дава, но в кошара не вкарва Бъдете активни и лично ангажирани, ако искате нещо да се промени... ако искате да изградим гражданско общество. Отидете при кмета на Бяла - питайте защо моста не е изграден... и не просто да попитате - бъдете настоятелни. Мир на праха на всички невинни жертви на нашето безумие.

Уважаеми, тази вина не е чужда вина. Тази вина е наша. Твоя, моя... лично наша... Докато търсим вината на всякаде около нас, загиналите ще продължават бъдат статистика, а след няколко дни ще трябва да палим нова свещитчка... Да помълчим заедно и да се обърнем към съвестта си... ако искаме да променим нещо. Почивайте в мир, невинни жертви на нашето безумие.

Този шофьор не знае ли как се прави двойно амбриране и преминаване от голяма предавка на по малка и така да спре без спирачки и да не стане сакътлък

пак ни подхлъзнаха. как автобуса се подмлади от 30 на 20 години???

Траурът ще мине,бог да прости мъртвите и мир на праха им.Но какво остава в тази скапана държава.Някой минавал ли е по моста край Бяла.Само обещания и нищо повече.Лъжи,лъжи и пак лъжи от Станишев.Моста си е същият,само дето парите за ремонта ги няма.Срам и позор господа управляващи

Станишев, Костов, Борисов, Първанов, Доган, Симеон II, Ф.Димитров, Ж.Желев, П. Младенов.....А.Лукан

Мъка-друго нямам какво да кажа.Язък за хората и за горкото дете.

Trqbva vsi4ki da se zamislime kakvo pravime, jivota e takuv, no nie ne predpriemame ni6to i ne vnimavame dokato ne se slu4i ne6to takova potresava6to na nas ili nqkoi drug, za da si kaje6 - da 6te proverq pak onzi detail, 6te si svur6a rabotata kato horata! Bog da gi prosti horata i moite suboleznovaniq! Budete vsi4ki PO-VNIMATELNI!

Не може за всеобщото ни малоумие и скатаване и безотговорност да носят вина няколко души.

Кой се спасил на Спасовден? Загинали или преживелите?

Искренни съболезнования към близките на жертвите! Националния траур обаче не поправя и не компенсира скръбта на хората! Национални траури ще има още много, докато в тази страна цари хаоса и корупцията, а човешкия живот не значи нищо!!!

Да почиват в мир. Поклон

много жалко наистина ,баг да ги прости

Моите най-искрени съболезнования за загиналите. Но да се обявява национален траур е лицемерие. Според статистиката всяка година в България при автомобилни катастрофи загиват между 1000 и 1200 души по 3-4 човека на ден, това означава на всеки 4-5 дена да се обявява траур.

Най искрени съболезнования на всички близки на загиналите и пострадалите.До кога такива трагедий по наще български погребални пътища .До тогава до като ни управлява това скапано правителство до тогава до като вия некадърници са на власт .

Много жалко за хората.Бог да ги прости .

Стига сте дъвкали тая политическа дъвка. Поклонете се пред тези 16 невинни жертви! Загинало е 15-годишно момче, дете! Трябва да е траур, без значение кой го е обявил и защо!

iskreno sachuvstvam na vsichki. zashtoto utre niakoi ot nas moje da bade na tiahnoto miasto.