Със сигурност знам, че е нарушил мярката си за неотклонение преди да му поставят гривната. Записите, които са ви дали, са на хора, които се движат по тротоара. Изрично казахме, че човекът е пресякъл улицата и е отишъл на отсрещното кафе, никой не посочи такъв запис. Изобщо не се учудвам", заяви пред bTV съпругата на нападнатия футболен треньор от прокурорския син Васил Михайлов в Перник.

По думите ѝ е безсмислено да се подават сигнали, защото Васил Михайлов размахва среден пръст на българското правосъдие от собствения си дом и иронизира всичко казано.

 "Той се надсмя над всички. Той е щастлив, знае как ще приключи всичко, всички ние знаехме. Даже съм учудена, че баща му не успя за по-кратко време да го извади. Ако имаше българско правосъдие, той нямаше да е на тази тераса, пушейки полугол на фона на всичко, което е направил", добави Марияна Андонова.

Мярката за неотклонение на Васил Михайлов беше изменена от "задържане под стража" в "домашен арест" и той беше пуснат от ареста в четвъртък.

В интервю само по bTV той заяви, че е нарушавал мярката си за неотклонение, в петък вечерта дори бил на дискотека. От МВР заявиха, че няма данни Васил Михайлов да е излизал от дома си.

Васил Михайлов пък призна, че е нападал хора, но само такива, които са с криминални регистрации.

След близо пет месеца в ареста, Васил Михайлов си е вкъщи от пет дни. Няма право да напуска апартамента, в който е заявил, че ще бъде. Откакто е под домашен арест, в редакцията на телевизията постъпиха няколко сигнала, че е излизал навън.

- Откакто сте си тук, вкъщи, от четвъртък вечерта, излизал ли сте?

- Постоянно. До магазина постоянно, даже ходих на дискотека. Петък имаше дискотека тук, пернишката дискотека и трябваше малко да разпусна, все пак съм бил в ареста пет месеца.

- Как беше в ареста?

- Като на хотел.

- За вас или по принцип?

- По принцип.

Срещу Михайлов има три обвинения - за закана с убийство над жена и побои над двама мъже. Единият пребит е футболния треньор от Перник Румен Андонов. Съпругата му също твърди, че Васил е нарушавал мярката си.

Снимка: Bulphoto

"Излязъл си е от тях, отишъл е в кафе Рай отсреща, постоял е там, след известно време се е върнал с момиче, вероятно с приятелката си, и са си се прибрали двамата", обясни Марияна Андонова, съпруга на Румен Андонов.

Телевизията разполага със записи от камерите на общината в района в часовете, за които свидетели казват, че са забелязали обвиняемия. На тях Михайлов не се вижда.

"Тези камери и полицията ги гледа, които виждате зад мен, така че това видеонаблюдение със сигурност дава една по-голяма сигурност на нашия град", коментира Станислав Владимиров, кмет на Перник.

След наше запитване, от МВР посочиха, че Михайлов е с проследяваща гривна и не е нарушавал домашния си арест. Дали спазва мярката си се следи "ежеминутно".

- Идват ли да ви проверяват от полицията?

- Не, не, никой не идва да ме проверява. Всички лъжат. Тази гривна просто аз съм си я сложил.

Пред камерата ни за първи път Михайлов призна, че е нанасял побои, но не уточни над кого точно.

Пребиха жестоко футболен треньор в центъра на Перник

Задържаният и след това освободен за случая е син на прокурор

- Изпушвам цигарата и влизам. Нещо последно да ме питате има ли?

- Чувствате ли се виновен за нещо?

- Не.

- Моля?

- Не. Няма за какво, аз не съм направил нищо.

- Нападатели ли сте хора?

- Нападал съм тези, които са си заслужили съм нападал.

- И с какво са заслужили?

- Тези, които се е*** с моето семейство или с моето име, примерно, някакви ей такива работи, така се случва. Да не се е*** с мен и нищо няма. Разбирате ли? Нито съм пребил невинни хора, нито съм пребил бабички, нито съм пребил майки с колички, както пишат по медиите.

- А кой сте пребил?

- Повечето хора, които са пребити от мен, имат ей такова криминално досие. Така че няма какво да ме разпитвате повече.

Мярката за неотклонение е окончателна.