Нов случай на пострадал при побой от сина на зам.-окръжния прокурор на Перник. Мъж твърди, че е бил жестоко пребит от него, предава NOVA.

Пострадалият казва, че Васил Михайлов го е нападал преди няколко месеца заради слух, че е обсъждал приятелката му. Въпреки белезите от побоя, мъжът не подава жалба. Страхува се и да застане с лицето си пред камера.

Пребит е пред заведение в центъра на Перник.

"Направиха ни интрига и съвсем приятелски ме викна навън. След което, докато си говорим, започна да ме удря с метален бокс предимно в лицето. След това ме събори на земята и започна да ме рита. Разби ми устата, носа и ми разцепи ухото", разказа пострадалият.

Двама души гледали безучастно побоя, само една жена от прозорец извикала, че ако прокурорският син не спре да налага мъжа, ще извика полиция. Това обаче не разколебало Васил Михайлов.

Пострадалият потърсил лекарска помощ, като раните си обяснил с инцидент с колело. 

"Лекарите не ми повярваха", споделя мъжът и продължава: "Не исках да има полиция, не исках да се занимавам със съдии, полицаи, жалби и т.н."

Той обяснява, че не е подал жалба, защото тя най-много може да му доведе още неприятности. Пострадалият също бил заснет с телефон.

"Иска хората да ги е страх от него. Не знам как може човек да го прави това нещо, да го заснема и да се гордее с него", казва той.

"Психически ми трябваше повече време да се възстановя. Около 2 месеца аз се притеснявах за семейството ми дали ще има последствия", споделя още пострадалият.

По думите му Васил Михайлов печелел пари от лихварство и продаване на наркотици.