Районният съд във Видин е издал заповед за незабавна защита от домашно насилие срещу 19-годишния Р.Р., който отвлече, преби и острига 22-годишната си бивша приятелка, още на 10 юли т.г. С нея младежът е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава жертвата си на разстояние по-малко от 100 метра, съобщиха от прокуратурата.

Въпреки това обаче на 30 юли видинчанинът е отвлякъл 22-годишната С.С., заключил я в дома си и я държал против волята й повече от две денонощия - от 12 часа на 30 юли до 6.30 ч. на 2 август. Той нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата й с ножица. Престъпното деяние е извършено от него в условията на домашно насилие по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата.

Вчера около 14 часа в полицията в крайдунавския град е получен сигнал за случилото се от бабата на младата жена. Насилникът е задържан и му е повдигнато обвинение. 

 

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението.

Наблюдаващият прокурор даде указания за действията по разследването, в това число конкретизиране на фактическата обстановка, касаеща време, място и начин на извършване на деянията, допълват от държавното обвинение.

Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура - Видин Р.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо извършителя на престъпленията.