Окръжният съд в Кюстендил намали условната присъда на шофьора Любомир Лазаров за автобусната катастрофа в Македония, станала на 2 февруари 2016 г. 

Тогава автобусът с учители от Националната финансово-стопанска гимназия в София катастрофира на пътя край македонския град Крива Паланка. Возилото излиза от пътя, обръща се в канавката и се удря в дърво. 12 от пътуващите 43-ма души в автобуса пострадаха. Учителите се връщаха от семинар в Охрид.

40-годишният шофьор Любомир Лазаров бе признат за виновен за това, че при управлението на автобуса "Сетра" с превишена скорост (77,91 км/ч.) е изгубил контрол и рейсът е излязъл от пътя, като се е преобърнал.

Пострадалите бяха с различни наранявания, класифицирани като средни телесни повреди. 

Магистратите постановиха 2 години "лишаване от свобода" с 5-годишен изпитателен срок за водача. Решението на районните съдии в Дупница бе  3 г. "лишаване от свобода" с 5-годишен изпитателен срок и отнемане на шофьорската книжка на Лазаров за 5 години. Окръжният съд в Кюстендил намали и това наказание - Любомир Лазаров няма да може да шофира 3 години. Освен това той трябва да плати и направените по делото разноски в размер на 3150 лева.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване и протест.