Отложиха съдебното заседание за смъртта на телевизионния журналист Милен Цветков. Причината за отлагането на процеса срещу водача на автомобила, блъснал на светофар колата на Цветков, е карантина на свидетел, съобщи NOVA.

През юни веднъж делото за смъртта на журналиста бе отложено заради смъртта на експерт. През септември пък се наложи ново отлагане на процеса заради годишния отпуск на експерти - вещи лица, които трябваше да се произнесат за психическото състояние на Кристиан Николов.

В края на септември стана ясно, че Николов няма личностно разстройство и може да носи отговорност за действията си. Това беше изводът от психологичната експертиза. Според екипа от специалисти, направили експертизата, подсъдимият е с висок интелект и се отличава с понижен самоконтрол. Засега е ясно, че по време на катастрофата Николов е бил под въздействието на четири вида дрога.

Обвиняемият Николов бе пуснат от съда под домашен арест с електронна гривна, която да сигнализира, ако наруши мярката.

За пускането на младежа от ареста Софийски градски съд се позова на писмо от началника на Централния затвор, в който е посочено, че задържаният имал добро поведение и помагал в кухнята.