Разследващи, полицаи и жандармерия влязоха в офиса на "Мегаинвест холд" в Дупница. "Мегаинвест холд" е част от консорциума с "Трейс Своге", които са градили участъка София-Своге-Мездра. Очаква се на място да пристигне и заместник-главния прокурор Борислав Сарафов. На място пристигна и началникът на РУП-Дупница Борислав Динев.

Преди два дни в участъка край Своге стана жестока катастрофа, при която загинаха 17 души и бяха ранени 21.

Първо бе претърсен складовете на фирмата на ул. "Самоковско шосе" №38, където вероятно не бяха открити документи. Към 13,57 часа полиция и разследващи претърсват офиса на ул. "Иван Вазов" в центъра на Дупница. Блокирани бяха и пътища в центъра на града. Подкрепа по време на проверката оказва и полицията в града. Очаква се обиските и изземването на документи да бъдат продължителни. Очаква се да бъдат иззети документи, свързани с ремонта и рехабилитацията на отсечката София-Своге-Мездра.

Проверката е била възложена от главния прокурор.

"Не бихме могли да коментираме естеството и характера на действията, както и резултатите към този момент", каза Бисерка Стоянова от НСлС, цитирана от БТА.

Тя посочи, че са били извършени планираните действия, а на по-късен етап резултатите ще бъдат представени на пресконференция. Стоянова добави само, че е имало и пълно съдействие от страна на фирмата.

Вчера разследващи иззеха документи от централата на "Трейс груп холд" в София. В официална позиция от "Трейс Груп Холд" посочи, че не носят вина за инцидента, тъй като асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, но приет през 2016 г.

Шеф на фирмата "Мегаинвест холдинг" е Цветан Славейков Цветанов. По-рано днес пред Дир.бг той заяви, че е е отговорен само за участъка край Елисейна, а Трейс -Своге за този, където се разигра трагедията с автобуса - ковчег. Цветанов започва кариерата си в "Пътно поддържане-Дупница" през 2008 година. Това е времето, в което пълновластни господари на района са братя Галеви. Цветанов е мениджър на фирмата от 2008 година, когато е регистрирана и "Мегаинвест". Цветанов участва и в още няколко фирми с различен предмет на дейност. В една от тях - Аква холидей, която се занимава с хотелиерство и ресторантьорство, търговия и всички разрешени от закона дейности, той е заедно със застрахователите от Булинс, в други с няколко банки, развиващи дейност у нас.

Той е бил като кандидат - депутат начело на листата на ДПС през 2013 г.

Тепърва ще видим какво ще покаже разследването за Мегаинвест.

Снимка: БТА