Централната железопътна гара в рейнския град Кьолн е евакуирана след възникването на заложническа ситуация, съобщи ТАСС. В разположена в гарата аптека около 60-годишен мъж е взел жена за заложник. По непотвърдена информация между тях преди това е възникнал конфликт. Ситуацията все още се изяснява, но по последни данни 60-годишният похитител е обезвреден. Той е тежко ранен и откаран в реанимация. Отвлечената от него жена е с по-леки наранявания.

Вижте снимки тук >>

Около 12:45 часа местно време (13:45 часа българско време) мъжът е хвърлил димка или бутилка със запалима течност в аптеката. В резултат се е задействала противопожарната система. От помещението са избягали две жени. Те са се отървали с наранявания в долните крайници.

Местното издание "Кьолнер щад анцайгер" съобщи, че на местопроизшествието са били чути няколко изстрела, но от полицията отрекоха да е имало стрелба.

На място работят екипи на правоохранителните органи и аварийните служби. Изпратени са и специални части. Гражданите са призовани да избягват района до поставяне на ситуацията под пълен контрол, като е извършена и евакуация. Това съобщава регионалният ежедневник в. "Кьолнише рундшау", като допълва, че движението на влаковете към момента е преустановено.

Мотивите на похитителя все още са неясни.

Полицията работи по всички версии. Версията за тероризъм е по-малко вероятна.

В Германия е въведена повишена степен на готовност за терористични атаки - близо две години след като тунизиец се вряза с откраднат камион в коледен базар в центъра на Берлин, убивайки 11 души.