Южна Корея все по-смело, но все още постепенно се завръща към нормалния начин на живот. Днес страната отчете най-ниския брой нови случаи на коронавирус от 7 седмици насам.

Южна Корея започна новата учебна година поетапно от днес с онлайн класове за средни и средни ученици. Припомняма, че страната отложи началото на учебната година за 9 март след рязкото покачване на броя на заразените през февруари. Училищата вече започнаха да се подготвят за нормалния режим на обучение, когато учените ще влязат и физически в класните стаи. 

През последните 24 часа са потвърдени 39 нови случая на Covid-19. 23 от тях са свързани с хора, пристигнали в чужбина.

Страната използва агресивна стратегия за проследяване и тестване, за да ограничи пандемията. Нито една част там не е била поставяна под блокада от началото на пандемията.

Още снимки вижте тук

Здравните служители призовават хората да спазват мерките за социално дистанциране до 19 април с надеждата да намалят още повече броя на случаите.

Общият брой на случаите в цялата страна възлиза на 10 423, според Корейския център за контрол и превенция на заболяванията.

В Южна Корея не откриват мутации на COVID-19, съобщават още от южнокорейския център на контрол и профилактика на заболяванията към министерство на здравеопазването.

Не са открити и изменения в генните маркери, които се използват за откриване изобщо на вируса.

Отсъствието на генетични изменения при COVID-2019 означава, че към този момент няма опасност при грешки при тестването.