Това обяви египетският министър на здравеопазването Ахмед Фарид, цитиран от Асошиейтед прес. Загиналият бил в цивилни дрехи и паднал от мост. 
Привечер телевизията започна да излъчва заповед на властите към всички демонстранти да напуснат площад "Тахрир".

Полицията се намеси със сълзотворен газ сред демонстрантите. Според АП, участниците в сблъсъците използвали юмруци, тояги и камъни, но не оръжия. Привържениците на президента, някои на коне и камили, атакували протестиращите, които успели да ги свалят от животните.
Египетските военни са задържали няколко участници в протестите на площада.
Демонстранти, цитирани от Ройтерс, твърдяха, че част от привържениците на президента са полицаи, преоблечени в цивилни дрехи. Впоследствие вътрешното министерство отрече, че цивилни полицаи участват в сблъсъците.

Първоначално военните се опитаха да разделят двата враждуващи лагера, но когато побоищата започнаха, военните останаха настрана. Много хора избягаха панически от мястото, като по лицата и дрехите на някои от тях имаше кръв. Мнозина потърсиха укритие зад бронираните машини на армията, разказва АП.

По-късно стана ясно, че армията е напуснала мястото на сблъсъка, оставяйки дори няколко танка, на които са се качили демонстрантите. Полицията арестува много журналисти, съобщи РИА „Новости".

Военните организираха жива верига пред Египетския музей, за да попречат на протестиращите да нахлуят вътре. Няколко коктейла Молотов обаче паднаха в двора му, но бяха загасени.

Египетският вицепрезидент Омар Сулейман призова всички демонстранти да се върнат по домовете си и да спазват полицейския час, съобщи агенция МЕНА, цитирана от Франс прес и Ройтерс. Сулейман изтъкна, че за да започне диалог с опозицията, уличните протести трябва да престанат.
Опозиционният лидер Мохамед ел Барадеи обвини правителството, че прилага "тактика за сплашване" срещу демонстрантите.

Хиляди излязоха по-рано на шествия в подкрепа на Мубарак след речта му вчера, в която той обеща да не се кандидатира пак на изборите през септември, да изкара последните месеци от своя мандат и да "умре на египетска земя".

Египетският парламент преустанови работа до преразглеждането на резултатите от последните парламентарни избори, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Опозицията отхвърли категорично резултатите от вота през през ноември и декември с аргумента, че са напълно фалшифицирани. Тогава управляващата Националнодемократическа партия на Мубарак спечели убедително. 

От днес интернет връзката в Египет бе възстановена пет дни, след като бе прекъсната по заповед на властите заради размириците в страната.
За да улесни египтяните, "Гугъл" въведе нова услуга- тя им позволява да изпращат съобщения, като наберат телефонен номер и оставят гласов мейл, който автоматично се превръща в аудиофайл в "Туитър".

Египетските банки пуснаха банкоматите и операциите с електронни карти, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Кайро осъмна с дълги опашки пред хлебарниците и бензиностанциите. Властите увериха, че запасите от храни са достатъчни и не се очаква забавяне на доставките.
Днес бе съкратен полицейският час. Отсега нататък мярката ще е в сила от 17 ч. до 7 ч. сутринта на следващия ден, вместо от 15 ч. до 7 ч. Египетската армия призова антиправителствените демонстранти да се приберат у дома. В предишни изявления армията определи исканията на демонстрантите като легитимни и обеща да не използва сила срещу тях.

Последна актуализация в 23,04 ч.