Кървави сблъсъци в Египет, над 600 са пострадали

Един човек от службите за сигурност загина, а 611 са ранени при ожесточени сблъсъци на площад „Тахрир" в египетската столица Кайро между привържениците и противниците на президента Хосни Мубарак.

Обратно в новината

Коментари - Кървави сблъсъци в Египет, над 600 са пострадали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Струва ми се всичко е сцел повишаване цената на петрола.. някой много печели сега от това .... Не мислите ли, че е така ? Всичко останалп е заблуда за масите там и по света...

Що ли си мисля, че един фараон и няколко пирамидални строежа ще оправят и прираста и настроенията:) А за нас ни трябва някой хан Крум. Лошото е, че трябва да внасяме санитари отвън да ни хранят, защото поне едно поколение ще е без ръце.

Проблема идва от огромния естествен прираст в Египет.Младите араби осъзнават, че ги чака мизерно съществуване, ако не се промени нещо в политическата им система, но за тяхно съжаление който и да наследи Мубарак, няма да се справи с бедноста и мизерията.Ще дойде време в което всичкия този човекопоток от хората населяващи страните от Третия свят ще се насочи към Европа и тогава последиците за западната цивилизация ще са ужасяващи.

проблема като цяло е в лавинообразното увеличаване на човешката популация и изчерпване на естествените ресурси на тази планета..........само населението на индия наближава 1 милиард....а бг след едно 50-тина години ще е преобладаващо мюсюлманска......

Съгласен съм , че увеличаващата се в геометрична прогресия човешка раса е огромно предизвикателство за homo-sapiens. На фона на очертаващите се глобални катаклизми, не съм сигурен, че след 50 години мюсулманите в България ще са мнозинство.защото според мен след 50 години ще е приключила 3-тата Световна война и света няма да е този,който го познаваме днес.

Молете се да не се подкваси нещо в Сирия, че тогава ще стане интересно и върло "вълнуващо"...

муллите консолидират арабия със про-ислямистки анти-американски протести-които няма да успеят ,защото америка няма да позволи хаос , бунтове подстрекавани от ал каида и радикални ислямистки режими в близкия изток.освен това населението на египет е 80 милиона, протестиращите са 1 милион наи-много-така че това малцинство, подстрекавано от краиния ислямски фундаменталисъм ,уж с искания за демокрация, чисто представително е нелигитимно в исканията си за оставката на правителството.

Теди, тези, които протестират против режима са обикновени граждани, а тези, които са за режима и които почнаха боя и палежите са от самия режим. Цивилни ченгета и функционери от самия режим. Не виждаш ли по телевизията, че когато хванат някой от тях, му показват полицейската карта? Погледни в Twitter съобщенията на Gsquare86. Там има снимки точно на такива про-Мубарак протестиращи, които са заловени от опозицията и полицейските им карти показани.

не свм чел толкова некомпетентни думи за положението в егъпт както твоите, ти наистина си глупак дето си мисли че разбира какво става по света, там револуця става а то от млади хора студенти от всички нива на народа, муслимани ,христяни,образовани, и селани, а когато излизат един милион млади хора от 10-милионен град като каиро ,и други 15 от цялата дерява значи целият народа очаства в тази револуця, разбери умнико никои не обича диктаторите освен хората дето имат ползва като режима и хората дето го пазят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Както каза вчера тук един колега - светът бавно и мъчително се отърсва от отровната американска плесен. Впрочем Теди, защо не ходиш да пазаруваш с транците на богатия си чичко, а пишеш тъпотии, които си чела в американската преса за малоумници?

И НИЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ СЪЩОТО КОЕТО СТАВА В ЕГИПЕТ, ДА ГИ СМАЧКАМЕ ТЕЗИ НАШИ СКАПАНИ УПРАВНИЦИ . СТИГА СМЕ ГИ ТЪРПЯЛИ 20 ГОДИНИ НИ МАЧКАТ . ЧАШАТА ПРЕЛИВА !!!!

Лесно е да си юнак по форумите, нали сополанко.

така стана и в булгаря.у на тодор живков а тои всущност по негово време беше наи добре и наи много бонуси и по малко преступност но да се разшири европеискя суюз аиде размирица надуха хората и го махнаха.а сега.хората с пруст в уста.

ЕДВА СЕГА РАЗБИРАМ, ЗАЩО ПРЕЗ1917г. В РУСИЯ Е ИМАЛО В.О.С.Р.(ВЕЛИКА ОКТОМВРИЙСКА СОЦИАЛИСРИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ)

А е толкова просто! Много малко кадри филмови са останали от тогава в Русия, но секундите филмова лента, които съм видял ...това просто не може да е истина. Такава мизерия и глад в такава огромна и богата страна. Била внесена отвън революцията, еврейски заговор, ами....

БЕЗНАДЕЖДНА НАДЕЖДА КАПИТАЛИЗМЪТ Е САМО ТАКЪВ! НЯМА ДРУГ! ДА Е ЯСНО ЗАРАЗАТА ОТ САЩ УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ....И ЕГИПЕТ . Нали безработния заслужено трябва да живее в разкош ОТ МИЗЕРИЯ!?!?...СПОРЕД АМЕРИКАНЦИТЕ.

Във ФБ има призиви за помощ от Египет.Вече гори Националният му;ей в Кайро.

Тоя Мурабак или е откачил или просто няма къде да избяга. Ако продължава да упорства накрая ще го обесят.

Dано тия 17-то хиляди да не се крият като мишки а да са в първите редици. Xората искат с в о б о д а!!! A кого трепят? B и н а г и бедните....

уж милиони против него ...сега привърженици ...де гиди оранжеви мишоци задокеански де...

Това с преоблечените в цивилни дрехи, военни на Мубарак, които провокират.. - прилича ми на това, което се случваше преди много години в България - комунистите се дегизираха...

и на Марс има комунисти, дано да няма герб

Гледайте чуждестранни телевизии, предимно Евронюз, където дават на живо и др..ТВ.. Аз отдавна не гледам бълг. ТВ и не чета докрая подобни статии в интелнет и в бълг. преса

Ако продължават така ще стигнат до гражданска война.

Власт без кръв не се дава. Особено когато става въпрос за американска и израелска власт в мюсюлманска държава.

На този не му ли стана ясно, че е пътник?!?