Участъкът ще бъде затворен за движение от 23.00 часа на 23 август до 4.30 часа на 27 август в София. Причина за промяната в организацията за движение са строително-монтажни работи в бъдещото южно платно на Околовръстния път. Ремонтът се извършва от ГБС-Инфраструктурно строителство.
Затварянето на участъка от Околовръстното шосе променя маршрутите на автобусни линии 111 и 122. От 4.30 часа в петък до неделя включително автобус номер 111 ще се движи от Околовръстния път по бул. "Симеоновско шосе", ул. "Симеоновска", ул. "Захари Зограф", ул. "Папрат", ул. "Нарцис", ул. "Боянска", ул. "Кумата" ул. "Даскал Стоян Попандов", бул. "Александър Пушкин" и ще влиза отново на Околовръстния път. За същото време автобус номер 122 ще се движи от Околовръстния път по бул. "Симеоновско шосе", ул. "Симеоновска", ул. "Захари Зограф", ул. "Папрат" и по бул. "Черни връх".
По заповед на кмета Бойко Борисов ще бъде проверено качеството на новата настилка на "Цариградско шосе", съобщиха още от Столичната община. В Националната лаборатория към фон "Републиканска пътна мрежа" ще бъдат изпратени проби от „асфалтова ядка” на бул.” Цариградско шосе”. На изпълнителя на строително монтажните работи „Пътища и съоръжения” АД не са приведени финансови средства и ще бъдат изплатени едва след като се установи качеството на асфалтовата покривка. В общината има и внесен депозит за качествено изпълнение в рамките на 350 000 лв. Очаква се резултатите да бъдат готови в рамките на два дни. Асфалтовото покритие на всички новоизградени булеварди ще бъде изследвано в лаборатории. При установяване на отклоняване от стандартите ще бъдат задържани неустоуките или пътната настилка ще бъде ремонтирана наново за сметка на изпълнителя.
ИЗБРАНО