Тежкотоварният автомобил е бил много висок и при преминаването си, е закачил светофарната уредба. Няма пострадали при инцидента. Водачът на камиона е останал на мястото на инцидента. Служители на СДВР изясняват  случая, съобщи и агенция "Фокус". Няма информация за затруднения в движението.

Товарният автомобил е ударил носещата колона на светофарната система, коментира заместник-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации” Любомир Христов.

„Фирмата, която поддържа и отговаря за светофарните системи в София отстранява проблема. Ще има малки затруднения за хората, които минават там. Пътна полиция прави оглед и те създават организацията за движение в момента. Столична община и фирмата, която отговаря за светофарите, работим по отстраняването на техническия проблем”, посочи Христов.

Надявам се максимално бързо да приключат, въпреки че щетата е доста сериозна ще се наложи да се докара кран, за да се изправи конструкцията на светофара, тъй като тя сериозно е наранена. Това вероятно ще отнеме няколко часа, обясни още Любомир Христов.