Ще бъдат избрани новите три момичета, които ще носят титлите "Мис Национален отбор"... по футбол, волейбол и баскетбол през следващите две години. До финалния етап са достигнали 16 участнички.

Има представителки от Разград, Габрово, Плевен, София, Дряново, Казанлък, Пловдив, Варна, Сливница, Луковит, Враца, Русе и Стара Загора.

"Изключително съм благодарна на мeниджмънта на "Булстрад Арена", който ни подкрепи. Радвам се, че имаме възможността да направим големия финал именно в красивия град Русе - Европейската столица на спорта за 2016 година.

Конкурсът ще се проведе за първи път извън София и за първи път ще бъде достъпен за феновете на трите най-атрактивни колективни спорта в България. Зрителите ще имат възможност да се насладят на шоуто и на живо", казва създателката на конкурса Маги Вълчанова, цитирана в прессъобщението.

Досега конкурсът е бил организиран на закрити врата и е бил достъпен само за телевизионни зрители и официални гости.

Присъстващите в залата ще станат свидетели на едно интересно състезание, в което еднакво важни са красотата, сценичното поведение, личностното излъчване и не на последно място - отношението към спорта и отборната игра - качество, необходимо за всяка дама, която носи приза "Талисман на национален отбор".

Шоуто ще бъде подсилено от атрактивно художествено осветление, сценични ефекти и специално ушити костюми, за които голям принос имат студентите от катедрата "Мода" на Националната художествена академия.

Както в предишните издания, така и в тазгодишното момичетата ще дефилират на изцяло авторска българска музика, изпълнена на живо.