Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се извини на депутата от ГЕРБ Росица Кирова за изказването си по неин адрес в петък от парламентарната трибуна. Извинението беше публикувано на сайта на партията.

Двамата влязоха в спор заради законопроекта на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарна избирателна система. Депутатите от партията на Бойко Борисов обвиниха ИТН, че не подкрепят един от основните си приоритети. От ИТН обясниха, че за тази реформа е необходимо време, а настоящият парламент не е ясно колко ще издържи.

"Имате човек, който според колегите от "Бивол", тъй като са ровили в търговските дружества, е съдружник с косовския наркобос Исмет Османи - Цури, честито хора, да ви е жива и здрава", заяви Йорданов от трибуната по адрес на Кирова.

Ето и изявлението на Тошко Йорданов:

"В изказването си от 23 април 2021г. в Парламента цитирах информация от сайта "Бивол" за съдружник на Росица Кирова наричайки го наркотрафикант. Позволих си да цитирам непроверена информация, действие, което е непривично за мен и моите колеги, за което искрено се извинявам." -Тошко Йорданов".

Росица Кирова е бивш общински съветник от НДСВ във Видин, беше и координатор за региона на партията на Слави Трифонов, но изключена, след като стана ясно, че се е возила в джипа на Бойко Борисов. Впоследствие беше издигната от ГЕРБ за депутат.