Слави никога не е взимал решение еднолично, когато има да се взима някакво решение, то се обсъжда. При нас е професионално разположено това. Когато става дума за юридически казус - си решават юристите, когато става дума за финансов казус - крайната дума имат финансистите.

Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "Панорама" по БНТ.

На въпрос ще бъде ли Трифонов кандидат за депутат и на следващите избори, той отговори, че трябва да се изчака да входират листите.

"Ние заявихме още преди изборите, че ние коалиции с ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и другите там патерици няма да правим. В крайна сметка българският избирател ще избере - в миналия парламент за малко не остана, в следващия ще видим какво ще се получи", коментира Йорданов.

И допълни, че "Има такъв народ" ще се коалира с някой, който не е от статуквото, защото е крайно време в тая държава партиите, каквото кажат преди избори, да го направят след изборите.

По думите му миналите избори не са били честни. А 45-ият парламент в конфигурацията, в която е бил, е трябвало да бъде прекратен.

"В тоя парламент нямаше идиот, който да вярваше, че ще изкара повече от един месец. Ако е имало, искам да му знам името, защото трябва да се документира медицинско".

Според него мажоритарните избори трябва да бъдат направени правилно, да бъдат направени добре.

"За да не стане на следващите избори, които са мажоритарни, да скочат всички и да кажат колко са тъпи и колко са лошо направени. За да се направят, трябва да има ясна информация какви хора живеят в страната. Да се каже, че това може да стане за месец, това е откровена дивотия", каза още Йорданов.

Хората стоят зад "Има такъв народ". Кой друг? - попита депутатът и допълни: "някой олигарх, на Бойко Борисов фантасмагориите". Той уточни, че зад Слави Трифонов стоят хора, на които им е писнало от подобно управление на държавата.

"Господин Трифонов не каза да изчегъртаме ГЕРБ, а каза да изчегъртаме направеното от ГЕРБ, което е по-различно. Да изчегъртаме това, което е мърсотия, цялата мърсотия, която натвориха. Ако си представите една кухня в ресторант, не особено престижен, ако влезете в кухнята, има сигурно половин пръст мърсотия, която не се измива, тя се изчегъртва със шпатули, след това се мие. Ако искате някаква друга метафора, това са авгиеви обори, които трябва да бъдат почистени", коментира Тошко Йорданов.

За служебното правителство беше категоричен, че то първо трябва да свърши някои неща и тогава да се види какво е направило. Уточни, че със сигурност всяко правителство, различно от ГЕРБ, е по-добро.

"Правителството на Румен Радев има два месеца да докаже, че върши работа. Нека да минат поне 15 дена и тогава общо-взето ще е ясна посоката", каза още Йорданов.