Депутатът от ГЕРБ Тома Биков се извини в профила си във Facebook, че написал невярна информация относно скандала, свързан с криптобанката "Нексо".

"Преди два дни написах, че Тенко Красимиров Николов, който е крупен дарител на ВОЛТ и Демократична България, е брат на човек, който е в управлението на "Нексо". Източникът ми на информация бяха медийни публикации, в които присъстваше това твърдение", обяснява Биков и продължава:

"По-късно стана ясно, че става въпрос за съвпадение на имена и двамата нямат роднинска връзка. Съжалявам, че съм се подвел и съм разпространил неистина. За разлика от рупорите на морала, които се появиха през последните години, аз нямам проблем да се извиня, когато съм сбъркал".

По думите на народния представител обаче оставали съмненията по отношение на дейността на "Нексо" и връзката на компанията с български политици и политически формации.


"Да дариш 150 000 лева на партия като ВОЛТ, която на няколко пъти се опита да стигне 0,5 процента, но не успя, със сигурност е въпрос на силна гражданска позиция. Даже на прекалено силна. Със сигурност магията на идеите на ВОЛТ е също толкова силна, защото няма как иначе да си обясним преместването на нейния основател, заедно с още няколко от сподвижниците му от листите на Мая Манолова в листите на Продължаваме промяната, при това под формата на мандатоносители", гласи постът на Биков от 14 януари.