Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос дали би жертвал някой от министрите за кандидат за кмет на столицата, съобщи "Фокус".
От миналата седмица в медиите се спряга информацията, че просветният министър Йорданка Фандъкова, която беше зам.-кмет по образованието по времето на Борисов в общината, ще бъде издигната от ГЕРБ.
Преди два дни вътрешният министър Цветан Цветанов не отрече тази информация и макар да не я потвърди заяви, че тя  е най-добрият кандидат за градоначалник.
По думите на премиера - в момента текат събранията в градската организация на ГЕРБ във връзка с излъчването на кандидатура.
"Има отлични предложения" - каза Борисов и уточни, че до няколко дни ще стане ясен кандидатът за кмет от ГЕРБ. Вижте видео
Помолен да коментира кандидатурата на Георги Кадиев от БСП, Борисов каза само "Не се бъркам в работата на другите партии".
Борисов присъства на откриването на новата учебна година в училището, в което е учил в Банкя.
По-рано днес единственият катдидат за кмет на София от БСП Георги Кадиев заяви, че не е от хората на Сергей Станишев. Кадиев бе категоричен, че предпочита да не гласуват с отвращение за него.
От СДС и ДСБ пък започват преговори за общ кандидат - виж линка долу.