Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ще води листите на партията си за парламентарния вот в Благоевград и Стара Загора, съобщи БНР по информация от свои  източници.

Трифонов каза пред БНР на 11 февруари, че ИТН има сериозен шанс да влезе в следващото Народно събрание и че най-вероятно самият той ще участва в тези избори лично като водач на листа. За нищо на света обаче не би станал министър.

"Правя това, което смятам, че е правилно, до момента, в който разбера, че е безсмислено. Тогава спирам да го правя. Не смятам още, че е безсмислено и не смятам, че е редно да се отказвам в момента", каза тогава Трифонов.

Ден по-късно, на 12 февруари, при подаването на документите за регистрация в ЦИК бившият депутат от ИТН Станислав Балабанов изрази усещането си, че ИТН ще бъде незаобиколим фактор в 49-ото народно събрание, а четирипроцентовата бариера е напълно преодолима. Според него "хората разбраха, че за много от нещата, заради които напуснахме предишното правителство, сме били прави".

Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов ще бъде първи в Плевен и Варна. Бившият министър на регионалното развитие Гроздан Караджов ще оглави листата в Пловдив град.

В Пловдив област и Пазарджик начело застава Станислав Балабанов.

Разместване има в софийските листи - вместо в 23-и МИР сценаристът Ивайло Вълчев ще води в София област и в родния Бургас. В 25-и МИР първи в листата ще е друг сценарист Филип Станев, в 24-и - бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов.

Имунологът проф. Андрей Чорбанов ще води листите във Велико Търново и в Габрово.