Шоуменът, продуцент и лидер на ИТН Слави Трифонов е давал обяснения пред Комисията за защита от дискриминация (КЗД) във връзка с песента за Лена Бориславова, която екипът му пусна в Интернет. Това разкри самият той в подкаста на рапъра от "Скандау" Йонислав Йотов-Тото.

Ето каква е версията на Трифонов за появата на песента, която разбуни общественото мнение, а Бориславова се закани, че ще съди сценаристите: "Сценаристите ми донесоха текста и ми казаха: "Виж тази песен, може да стане някакъв проблем". Това се случи преди Нова година. Аз им казах: "Хора, това е някаква тъпня, няма да я пускаме, вие може да направите нещо по-готино. Но минаха 2 месеца и те дойдоха отново, направили и видео. Казаха ми: "На онази песен, на която ти каза, че е тъпня, ние сме направили клип, а Евгени Димитров ни е направил музиката", разказа Трифонов.

"Аз дори не я бях чувал, но им казах да я пуснат. До ден днешен съм чул само първия куплет. Нямам представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят. И после се започна - Комисията за защита от дискриминация, Европейската комисия, бил съм сексист, тя плаче. А сценаристите ми пуснаха и песен за Борисов, казах си: "Сега ще ме дадат на Комисия за защита на животните", каментира пред Тото лидерът на ИТН.

От КЗД обаче отрекоха Трифонов да е бил привикан за обяснения за песента. От комисията казаха, че неправителствена организация е подала жалба срещу него заради текста и затова е била образувана преписка, по която му е било поискано становище. То е било внесено в КЗД, но чрез негов сътрудник, а самият Слави Трифонов не е ходил там лично.