Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев е внесъл искове в Софийския районен съд срещу лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов и бившия депутат от ГЕРБ Тома Биков, потвърдиха за Dir.bg от СРС. 

Ананиев съди за клевета Трифонов и Биков заради изявленията им, свързващи името му с криптобанката "Нексо". В средата на януари и лидерът на "Има такъв народ", и депутатът от ГЕРБ коментираха, че Настимир Ананиев е съдружник на един от собствениците на "Нексо" Антони Тренчев. Предстои Софийският районен съд да насрочи делата, а ако бъдат осъдени, Трифонов и Биков могат да получат глоба от 5000 до 15 000 лв. и обществено порицание.

"Заведох дела срещу Слави Трифонов и Тома Биков за лъжите и клеветите, които изговориха по мой адрес. Интересно дали затова Трифонов се засили да става пак кандидат депутат - за да се пази с имунитета си. Никой не им дава право да клеветят и правят внушения", написа в профила си във Фейсбук Ананиев.

Малко по-късно Слави Трифонов отговори задочно отново с пост в социалните мрежи, като заяви, че много се е смял на твърденията на Ананиев.

"Бившият ковчежник на Киро-Асеновата партия и мой любим депутат Настимир Ананиев обявил, че ме съди за клевета. Дотук нищо интересно. Да заповяда. Ама вижте по-натам какво внушение прави любимецът ми Насти - значи, според него, аз толкова много съм се уплашил, че чак съм принуден да стана депутат, за да се спася с депутатски имунитет от това колосално дело за 5 хиляди лева. Признавам си - отдавна не се бях смял така. Може би за последно се смях така, когато Насти си снимаше шкембето, докато изпълняваше българския химн. Браво, Насти! Тук бих цитирал твоя колега, депутата Христо - “Нема да спираш, ти си велик. Международен артист.” Между другото, тоя текст, подходящ за Насти, е от песента “Сърцето на хлебарката”. Всъщност, знаете ли много често откъде идва непринудения смях - идва, когато видиш как хлебарката се мисли за лъв", добави Трифонов.