Слави Трифонов коментира с ирония съдебния иск за клевета, който подаде срещу сценаристите му Лена Бориславова заради сатиричната песен по неин адрес.

"Влизам днес в офиса, сядам и гледам до мен само подсъдими и бъдещи пандизчии. Сценаристите ги съди Лена Бориславова заради песничката за "Кака Лена". Тошко Йорданов го съди Асен Василев заради откраднатия софтуер. А мен ме съди Настимир Ананиев, но не знам точно за какво", направи равносметка на всичките подсъдими от ИТН шоуменът.

И продължава да се шегува с политиците от ПП, които, по думите му, го изненадали с чувствителността си, въпреки че не са хора на изкуството.

"Погледнах в очите другите подсъдими, видях тяхната болка, и често казано дори на мен ми стана малко мъчно. Казах си: "Гледай, какво нещо е - логиката подсказва, че чувствителни трябва да сме ние, все пак ние идваме от творчеството и изкуството, а рожбите на икономическите университети трябва да са корави и финансови акули, а то обратното..." Пих по едно кафе с колегите и им казах: "Дайте да се разходим в парка." Те казаха: "Защо, Слави"А аз казах: "Защото може да ни е за последно!"", написа Трифонов в профила си във Фейсбук.

"Сега ще цитирам текста на единия от подсъдимите, песента, в която се пее: "Ние сме лошите в страшния филм." А в припева думите са, като че ли, точно за нежните и чувствителни души от "Продължаваме Промяната". В припева се пее: "Изпратете ни без плач момичета, забравете даже наш'те имена. Копелета гадни бяхме всичките, ала така ни обичахте!", завършва коментара си Слави Трифонов.

По-рано самата Лена Бориславова съобщи в социалната мрежа, че по обед е внесла в Софийски градски съд искова молба за дело за клевета и уронване на името й. "След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", предупреди тя, че няма да спре само дотук.

Още след първата й реакция след клипа с песента Трифонов реагира, че става въпрос за политическа сатира.

"Голям проблем за една песничка. Всъщност това е политическа сатира, от която някои хора много ги боли, защото явно се чувстват недосегаеми. Разбирам, че това е морален казус. В България има свобода на словото, а аз съм свободен човек и моите колеги са свободни хора", заяви тогава лидерът на ИТН, който е вече кандидат-депутат и има имунитет.