Бившият началник на кабинета "Петков" Лена Бориславова подаде иск в Софийския градски съд срещу сценаристите на Слави Трифонов. Това съобщи самата тя в профила си във Facebook.

"13:30 в деловодството на Софийски градски съд ще бъде регистрирана първата ми искова молба за клевета и уронване на името ми. След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", написа Бориславова. 

По думите ѝ има как и има кой да прави политика по друг начин, "без главоломна корупция и кражби, както и политическа сатира с интелект и в границите на човешкото достойнство".

"Зависи от всички нас", добавя още Лена Бориславова. 

Подаването на исковата молба идва след пуснатата в канала на телевизията на Слави Трифонов в YouTube песен, озаглавена "Песен за Лена", чиито автори са именно сценаристите на лидера на партия "Има такъв народ".

Трифонов написа в официалния си профил в социалната мрежа, че песента е политическа сатира.

"Голям проблем за една песничка. Всъщност това е политическа сатира, от която някои хора много ги боли, защото явно се чувстват недосегаеми. Разбирам, че това е морален казус. В България има свобода на словото, а аз съм свободен човек и моите колеги са свободни хора", заяви той. 

В поста си Лена Бориславова съобщава още, че обединението на "Продължаваме Промяната - Демократична България" е регистрирало своите листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори, като тя ще бъде кандидат за народен представител от 24 МИР.