Румен Радев и Илияна Йотова стартираха кампанията си за втори президентски мандат с "поход за по-справедлива България".

Стартът на надпреварата за "Дондуков" 2 настоящият президент даде от хижа "Алеко", заедно с вицепрезидента Илияна Йотова и техни симпатизанти.

Походът е планиран специално за днешния Ден за борба с бедността и неравенството и специално от хижа Алеко писателят гражданин на света патриот и любител на природата.

"С г-жа Илияна Йотова избрахме "Алеко", защото Щастливецът е сред онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост. Един тънък народопсихолог и в същото време адвокат на бедните", обясни Радев.

Снимка: БТА

"Всички знаем тъжната история как Алеко Константинов, който стана жертва на своя герой и затова ние неговите потомци е време да надраснем слабостите на неговия герой време е да поеме към върха там където щастливият намираше щастието... тъй че нагоре към върха ние сме с вас", коментира Радев.

Снимка: БТА

"Константинов се бореше с тези пороци, с които се борим и ние - корупцията малодушието и предателството. За съжаление над 100 години по късно неговите пътеписи и герои сякаш представят това време днес", каза Йотова.

Снимка: БТА